Авторизация

Вісті з Полтави - Жнива у розпалі: в агрофірмах «Астарти-Київ» триває збір ранніх зернових


Вісті з Полтави - Жнива у розпалі: в агрофірмах «Астарти-Київ» триває збір ранніх зернових

Підприємства «Астарти-Київ» розпочали жнива на початку липня

За два тижні жнивування агрофірма «імені Довженка» зібрала 75% врожаю озимої пшениці та ячменю. Частину полів аграрії одразу готують до сезону-2022 — обробляють ґрунт і вносять мінеральні добрива. На решті площ складають тюки із соломи, яку потім передають на потреби тваринництва. Завдяки сучасним технологіям жнива контролюють в онлайн-режимі.


Сергій Терещенко понад десять років працює комбайнером в агрофірмі імені Довженка. У період жнив поле стає його другим домом. Але завше повертається туди повним сил та натхнення, адже не уявляє життя без агрономії.






— З нетерпінням чекав на свої восьмі жнива. Бо безмежно люблю роботу і команду, яка стала другою родиною. Завдяки «Астарті» працюємо з кращою технікою і в найкомфортніших умовах, — пишається Сергій Терещенко.




Комбайнер агрофірми імені Довженка Сергій Терещенко

Цьогоріч підприємства «Астарти» розпочали жнива на початку липня. Агрофірма імені Довженка вже зібрала 75% озимої пшениці та ячменю. До кінця сезону планують зібрати понад 11 тисяч гектарів ранніх зернових. Відстежувати польові процеси агрономам допомагають інноваційні технології.



— По кожній культурі ставимо планку. А завдяки IT-програмам AgriChain Farm та AgriChain Scout контролюємо жнивування в онлайн-режимі: зі смартфонів, планшетів або комп’ютерів, — Незручна паперова система, що обмежувала можливості агропідприємств, — в минулому, — говорить головний агроном агрофірми імені Довженка Сергій Замоздра.




Головний агроном агрофірми імені Довженка Сергій Замоздра

Шість полів агрофірми обробляє 24 комбайни — 14 своїх і 10 орендованих. Після збору зерна на частині площ складають валки із соломою. Їх відвозять на кормовий центр та ферми й використовують для потреб тваринництва. Інші поля на другий день після жнив готують до нового сезону. Обробляють ґрунт і вносять мінеральні добрива.



Агрофірма імені Довженка тісно співпрацює з Яреськівським елеватором, що входить до складу «Астарти-Київ». Щодня доставляють на аналіз та зберігання близько 3 500 тонн зерна.




Генеральний директор агрофірми імені Довженка Сергій Жилін

— Забезпечуємо посівним матеріалом усю Полтавщину. Маємо свій насіннєвий завод. Його потужність — близько 180 тонн на добу. Крім підприємств «Астарти» щороку з’являється все більше сторонніх покупців, — розповідає генеральний директор агрофірми Довженка Сергій Жилін.




Комбайни агрофірми імені Довженка працюють одночасно на шести полях


Агрофірма імені Довженка забезпечує посівним матеріалом усю Полтавщину


Солому, яка залишається після збору зерна, відвозять на ферми та кормоцентр

Диджиталізація та сучасна техніка підняла аграрний сектор на новий рівень і позитивно вплинула на продуктивність підприємств «Астарти-Київ». За досягненнями агропромхолдингу стоїть згуртована командна праця. Попереду — новий сезон і ще вищі результати.


ГО «Полтавщина Аграрна»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка