Авторизация

Вісті з Полтави - Депутати просять віднайти 60 тисяч вже на третій екран для Алеї пам’яті у парку ім. Котляревського


Вісті з Полтави - Депутати просять віднайти 60 тисяч вже на третій екран для Алеї пам’яті у парку ім. Котляревського

Алея пам’яті у парку ім. Котляревського вже півроку без екрану з інформацією про полеглих полтавців

Перший екран з іменами полеглих полтавців розбили вандали. Другий «згорів» внаслідок замокання. Тепер потрібні кошти на третій екран


На засіданні депутатської комісії з питань містобудування та архітектури Полтавської міськради депутат Юлія Городчаніна порушила тему майже піврічної відсутності екрану на Алеї пам’яті полеглих захисників України у парку ім. Котляревського. Екран показував імена, фото та біографії 36 полеглих АТОвців з Полтави.



Депутати вирішили у свою чергу поставити це питання перед колегами бюджетної депутатської комісії, які будуть розподіляти перевиконання бюджету, зокрема, й для КП «Декоративні культури», на балансі якого перебуває ця інтерактивна дошка. Депутати повідомили, що екран вже є і його потрібно лише відремонтувати за 60 тис. грн. Термін виконання доручення — 2 місяці.



Однак ремонтувати вже немає що. Про це повідомив керівник «Декоративних культур» Сергій Сілаєв:



— Ми зняли екран після снігопадів у лютому, бо він став «коротити» і становити небезпеку. Зняли і побачили, що це, в принципі, телевізор, який стояв у негерметичній конструкції. Ми звідтіля вилили півтора відра води. Там ще були 2 вентилятори від комп’ютера і реле. Грошей на новий екран немає. У травні я зустрічався із підприємцями, які продають побутову техніку. Вони пообіцяли надати свої кошти на новий екран, але з того часу я їх не бачив. На мою думку, потрібно не менше 60 тисяч гривень.



Нагадаємо, що екран запрацював на оновленій Алеї 6 березня 2018 року. Його встановили за ініціативи тодішнього секретаря Полтавської міськради Оксани Деркач, скопіювавши ідею у Вінниці.




Екран з фотографіями полеглих АТОвців у Полтаві | Фото Миколи Лисогора


Екран з фотографіями полеглих АТОвців у Вінниці | Фото Максима Самойдюка

Вже 9 квітня 2018 року екран зняли, щоб налаштувати функцію автозапуску після поновлення електроживлення.



30 листопада 2019 року інтерактивну дошку розбили вандали, яких так і не знайшли.



16 червня 2020 році на Алеї установили новий екран, роботи на замовлення «Декоративних культур» за 60 тисяч виконав ФОП Микола Слєпушков.



Саме цей екран залило водою взимку 2021 року і який вже не підлягає ремонту.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка