Авторизация

Вісті з Полтави - Врожай у будь-яку погоду: агрофірма «Полтавазернопродукт» продовжує розвивати системи поливу полів


Вісті з Полтави - Врожай у будь-яку погоду: агрофірма «Полтавазернопродукт» продовжує розвивати системи поливу полів

Цьогоріч агрофірма «Полтавазернопродукт» зрошує соняшникові поля

Завдяки автоматизованому зрошенню, яке з 2017 року працює в агрофірмі «Полтавазернопродукт» агропромхолдингу «Астарта-Київ» врожайність полів не залежить від погодних умов Системи поливу охоплюють близько 135 га землі одночасно. Машина сама розвертається і регулює напір води. Оператор лише встановлює узгоджену норму виливу і слідкує, щоб не було збоїв.


Василь Білявський працює під крилом «Астарти-Київ» близько 10 років. Задоволений трудовими умовами та має дружній колектив. Агрономія — справа його життя, тому проводить у полі по 12 годин.



— Мій обов’язок — обслуговування сільськогосподарської техніки. «Астарта» дає змогу професійно розвиватися. Компанія впроваджує інноваційні технології і сучасні підходи до землеробства. Завдяки цьому робота цікава і продуктивна, — розповідає оператор агрофірми «Полтавазернопродукт».




Оператор обслуговування СГ техніки ТОВ «Полтавазернопродукт» Василь Білявський

На поливі в ТОВ «Полтавазернопродукт» 440 га земель. Тут вирощують соняшник, кукурудзу та цукровий буряк. У 2017 році агрофірма закупила дві американські системи поливу. Відтоді мають гарні врожаї незалежно від погодних умов.




Поливна система охоплює близько 135 га землі

— Раніше використовували крапельне зрошення. Це трудомісткий і малопродуктивний процес. Великі площі у такий спосіб не накриєш. Автоматизація поливу спростила роботу агрономів і підвищила результативність. У 2019 році зібрали на 80 центнерів більше кукурудзи. Загальний урожай тоді був 153 центнери, — пригадує агроном другого регіону агрофірми «Полтавазернопродукт» Валерій Краплина.




Агроном другого регіону агрофірми «Полтавазернопродукт» Валерій Краплина

Цьогоріч система зрошує соняшникові поля й кукурудзу.



— Оператор встановлює узгоджену норму виливу і контролює лінійність води. Слідкує, щоб не було збоїв у системі. Машина сама розвертається і регулює напір, — говорить керівник другого регіону агрофірми «Полтавазернопродукт» Сергій Черевик.




Керівник другого регіону агрофірми «Полтавазернопродукт» Сергій Черевик

Впровадження сучасних технологій зробило «Астарту» титаном українського агробізнесу. Обертів збавляти не збираються.



— Плануємо придбати ще дві поливні системи. Автоматизація процесів дозволяє раціонально використовувати ресурси. Інвестиції у нове обладнання — це рух вперед, — наголошує директор агрофірми «Полтавазернопродукт» Олександр Колодяжний.




Директор агрофірми «Полтавазернопродукт» Олександр Колодяжний

ГО «Полтавщина Аграрна»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка