Авторизация

Вісті з Полтави - Полтавщина отримала 60 тисяч доз вакцини Moderna американського виробництва


Вісті з Полтави - Полтавщина отримала 60 тисяч доз вакцини Moderna американського виробництва

Американською вакциною щеплять мобільні бригади, які щеплюють організовані колективи більше 50 осіб


В область надійшло 60 тисяч доз вакцини Moderna. Ця поставка призначена для використання мобільними бригадами, які щеплюють організовані колективи, де на щеплення одразу записалися понад 50 людей. Партію вакцин надав уряд США через глобальний фонд COVAX.



— Зараз на Полтавщині 1200 колективів зареєструвалися на вакцинацію. Мобільні бригади контактують із ними, а вакцину вже почали розподіляти на місця. Її ефективність становить понад 94%. Необхідні дві дози інтервалом у 28 днів, тому через три тижні область має отримати ще 60 тисяч доз для ревакцинації, — розповів голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.






Довідково. Вакцина Moderna — це мРНК-вакцина, розроблена американською фармацевтичною кампанією Moderna. Препарат внесено до списку вакцин для екстреного використання ВООЗ, а також дозволено для екстреного використання у США, Великій Британії, Канаді, ЄС та інших країнах. Вакцина зберігається у вигляді замороженої суспензії при -25 ºC до -15 ºC у багатодозовому флаконі. Флакони можна зберігати в холодильнику при температурі 2-8°C протягом 30 днів. Вакцину Moderna від COVID-19 вводять внутрішньом’язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. 



Нагадаємо, з 20 липня Центри масової вакцинації перейшли на щоденний режим роботи й пропонують відвідувачам щеплення вакцинами Pfizer та CoronaVac на вибір.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка