Авторизация

Вісті з Полтави - Євген Момонт фактично залишив фракцію «ОПЗЖ» у Полтавській міськраді та перейшов в опозицію


Вісті з Полтави - Євген Момонт фактично залишив фракцію «ОПЗЖ» у Полтавській міськраді та перейшов в опозицію

Олександр Удовіченко, Євген Момонт, Євгенія Янко, Марина Пілатова та Максим Венгровський

Окрім нього фракцію може залишити і його колега депутат Тетяна Годяк. Паралельно голова міської організації «ОПЗЖ» Ілля Кива заявив, що стосовно Євгена Момонта відкрито кримінальні провадження за вимагання грошей


Фракція «ОПЗЖ» у Полтавській міськраді може «схуднути» щонайменше на одного депутата — Євгена Момонта, начальника планово-виробничого відділу Будівельно-монтажної фірми «Укргазпромбуд» ПАТ НАК «Нафтогаз».



Як стало відомо з кількох різних джерел, він вирішив далі працювати з командою партії «Рідне місто». До речі, Євген Момонт разом з цієї фракцією не прийшов на засідання 4-ї сесії міськради минулої п’ятниці. Окрім цього разом з ним може піти й Тетяна Годяк, голова земельної депутатської комісії.



Сам Євген Момонт поки утримується від коментарів на цю тему. Але відомо, що після виборів він не зміг пробачити рішення голови міської організації «ОПЗЖ» Іллі Киви призначити головою фракції не його, а Оксану Деркач. Можливо, існують й більш вагомі причини для залишення Момонтом лав фракції.




Депутати фракції «ОПЗЖ» у Полтавській міськраді: Віктор Чміль, Оксана Деркач, Євген Момонт та Тетяна Годяк

Ілля Кива, який раніше відкидав можливість розколу у фракції, прокоментував «Полтавщині» інформацію про кількісне скорочення команди «ОПЗЖ» у міськраді.



За його словами, поведінку Євгена Момонта слід розглядати не з політичної, а кримінальної точки зору:



— Нацполіція та служба безпеки «Нафтогазу» проводять слідство стосовно заяв щодо вимагання Євгеном Момонтом грошових коштів. Це все внесено в ЄРДР. За рішенням Стратегічної ради партії, на час проведення слідства Момонта відсторонено від будь-якої партійної діяльності, щоб не постраждала репутація партії. Щодо його можливого відкликання, то після вручення йому підозри, ми будемо просто зобов’язані очистити наші лави від тих людей, які порушують закон та партійну дисципліну.




Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань

Щодо кримінальних проваджень, то вони підтверджуються витягом з ЄРДР, де йдеться про те, що 18 червня до поліції із заявами звернулися заступниця голови Полтавської райради Каріна Дячун та голова Подільської райради Полтави Сергій Білокінь. Заявники стверджують, що Євген Момонт із січня 2021 року вимагає з них грошові кошти з погрозою фізичного насильства. 



Таким чином, після півроку роботи міськради 8-го скликання поступово розширюється перелік кандидатів, яких будуть відкликати через механізм імперативного мандату. Так, «Свобода» публічно заявила, що відкликатиме депутата Юрія Бублика, який написав заяву про вступ до «Європейської Солідарності».



Джерела партії «Слуга народу» повідомляли, що існує можливість відкликання депутатів Світлани Нестулі, Марини Пілатової та Євгенії Янко.



Тепер попередньо маємо ще двох депутатів — Євгена Момонта та Тетяну Годяк.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка