Авторизация

Вісті з Полтави - На Полтавщині браконьєри тікали від правоохоронців та побили поліцейського


Вісті з Полтави - На Полтавщині браконьєри тікали від правоохоронців та побили поліцейського

Фото: pl.npu.gov.ua

Правоохоронці почали переслідувати двох браконьєрів, які незаконно ловили рибу. Поліцейський стрибнув в човен порушників, однак його ударили та виштовхнули у воду, після чого втекли. На ранок цих чолоків затримали


13 квітня, близько 00:10, за номером 102 надійшло повідомлення від медиків Горішніх Плавнів про госпіталізацію працівника сектору поліцейської діяльності на воді Кременчуцького райуправління поліції із забійною раною голови та струсом головного мозку.



Слідчі та оперативники встановили, що тілесні ушкодження правоохоронець отримав в процесі переслідування човна з двома чоловіками, підозрюваними у лові риби під час нересту.



Іван Жук, начальник Кременчуцького райуправління, повідомив:



— Моторний човен поліцейські помітили близько 23:30 у плавнях річки Дніпро, поблизу села Келеберда. Ледь помітивши поліцейських, рибалки миттю завели двигун і рушили з місця риболовлі. Проігнорувавши вимогу правоохоронців про зупинку, рибалки почали тікати та навіть протаранили човен переслідувачів. Під час вимушеної зупинки плавзасобів один із поліцейських спробував припинити правопорушення, зістрибнувши на моторний човен. Однак один із чоловіків раптово вдарив правоохоронця по голові та виштовхнув його за борт.



Скориставшись ситуацією (адже поліцейські негайно вжили заходів для порятунку колеги), рибалки втекли. Однак вже вранці 13 квітня були затримані за місцем проживання.



— Під час санкціонованого обшуку за адресою проживання фігурантів слідчі, під процесуальним керівництвом Кременчуцької окружної прокуратури, вилучили низку речових доказів. Серед них, зокрема, саморобні електропідсаки. На даний час вирішується питання про повідомлення затриманим про підозри та обрання їм запобіжних заходів, — зауважив полковник поліції.



Двох жителів Горішніх Плавнів, 1979 та 1982 р.н., затримали за підозрою в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.



Слідчі здійснюють досудове розслідування за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України — умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. Санкція статті передбачає до 5 років обмеження чи позбавлення волі.



Нагадаємо, у листопаді на Дніпрі браконьєри, який виловили 600 кг риби,пішли тараном на поліцейський човен.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка