Авторизация

Вісті з Полтави - Суд оштрафував на 500 грн і забрав лева у водія, який розбив скляну зупинку та протаранив паркан Каштанової алеї


Вісті з Полтави - Суд оштрафував на 500 грн і забрав лева у водія, який розбив скляну зупинку та протаранив паркан Каштанової алеї

Суд оштрафував водія, який пошкодив чужий автомобіль, розбив нову скляну зупинку та протаранив паркан Каштанової алеї — за п’яне керування йому ще загрожує кримінальна відповідальність


Октябрський та Київський райсуди Полтави винесли три постанови стосовно порушень, які спричинив 22-річний Сергій Андрішко о 4-й годині ранку 13 лютого[/url] у Полтаві. За пошкодження чужого автомобіля, розбиту зупинку та пошкоджений паркан Каштанової алеї він отримав 500 грн штрафу і лишився без посвідчення водія. А от за те, що він був п’яний за кермом, йому загрожує кримінальна відповідальність. Відповідні рішення у лютому та березні винесли судді Анатолій Савченко та Володимир Шиян. Про це «Полтавщині» стало відомо з реєстру судових рішень та офіційних сайтів судів.

Нагадаємо, того ранку Сергій Андрішко був за кермом автомобіля Volkswagen Passat, що належить його 43-річному батьку. Легковик їхав вул. Соборності зі сторони вул. Лідова у бік вул. Монастирської. Біля зупинки «Будинок зв`язку», на вул. Соборності, 33, Volkswagen врізався у Renault Megane, що їхав у попутному напрямку. Від удару Volkswagen відкинуло на скляну зупинку і та розбилася, а Renault отримав механічні ушкодження.









Сергій Андрішко поїхав з місця ДТП — далі вул. Соборності у бік Київського вокзалу. Біля будинку на вул. Соборності, 48, він вчинив ще одну ДТП — зніс кілька секцій паркану Каштанової алеї. Після цього знову поїхав далі, загубивши державний номерний знак.









Патрульні наздогнали водія вже на вул. Шведській. Пізніше з’ясувалося, що він був у стані алкогольного сп’яніння. На нього склали 5 адміністративних матеріалів за:


ч.1 ст.130 КУпАП (Керування у стані сп’яніння);
ст. 124 КУпАП (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) — 2 протоколи;
ст.122-4 КУпАП (Залишення місця ДТП) — 2 протоколи.

26 лютого Октябрський райсуд Полтави розглянув три з них — щодо п’яного керування, залишення місця першої ДТП та самої цієї аварії. За два останніх порушення суддя Анатолій Савченко [url=https://reyestr.court.gov.ua/Review/95489320]оштрафував Сергія Андрішка на 255 грн

і позбавив його водійського посвідчення на рік.



З п’яним керуванням виявилося трохи складніше. Андрішку не пощастило і він вчинив ДТП у той невеликий період, коли Верховна Рада ще не скасувала уже введену в дію норму щодо кримінальної відповідальності за таке порушення. Його злочин розглядається за нормами, які діяли з 3 липня 2020-го до 17 березня 2021 року.



Тому суддя закрив адміністративну справу за ч.1 ст.130 КУпАП і направив ці матеріали до прокуратури. Далі вона вже має доводити у суді кримінальний злочин Андрішка за ч.1 ст. 286-1 ККУ. Відповідно до тієї версії Кримінального кодексу, йому загрожує 17000-34000 грн штрафу з позбавленням права керування від 2 до 3 років.



Справу ДТП на Каштановій алеї розглядав уже Київський райсуд Полтави — 1 березня. Суддя Володимир Шиян також призначив 255 грн штрафу і позбавив Сергія Андрішка водійського посвідчення на півроку.



На всіх засіданнях порушник визнав свою провину і просив суворо його не карати. Також він намагався виправдатися тим, що має невеликий стаж керування автомобілем. Судячи з його сторінки ВКонтакті, права він отримав на початку 2017 року.




Судячи зі сторінки Сергія Андрішка ВКонтакті, права він отримав на початку 2017 року

Цікаво, що це не перші ДТП Сергія Андрішка, за які він притягається до відповідальності. Наприкінці грудня 2018 року автомобіль, яким він керував, зіткнувся на вул. Монастирській, 5, із Lexus RX 350. У матеріалах справи не вказано, за кермом якої машини тоді був Андрішко, але суддя Олександр Струков тоді призначив йому 340 грн штрафу і відпустив.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?