Авторизация

Вісті з Полтави - Уряд до 1 травня «зафіксував» ціну за електроенергію на рівні 1,68 грн за кіловат


Вісті з Полтави - Уряд до 1 травня «зафіксував» ціну за електроенергію на рівні 1,68 грн за кіловат

Кабмін ще на місяць «зафіксував» ціну за електроенергію на рівні 1,68 грн/кВт-год


24 березня Кабінет міністрів України вніс чергові зміни до своєї ж Постанови № 483, згідно з якою фіксований тариф на електроенергію на рівні 1,68 грн/кВт-год припиняв діяти з 1 квітня. Утримувати таку ціну вирішили ще упродовж місяця — до 1 травня. Відповідний документ був опублікований на сайті Уряду.



Нагадаємо, єдиний фіксований тариф у 1,68 грн за кіловат Уряд встановив з 1 січня цього року. Для цього він вніс додаткові зміни у Постанову № 483 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії» від 5 червня 2019 року. Водночас, цим же рішенням Кабмін скасував правило перших 100 «пільгових» кіловат за електроенергію для населення.



Тоді ж у планах міністрів було з 1 квітня збільшити тариф за споживання понад 300 кВт-год — до 3,48 грн. Проект постанови із відповідним текстом 28 грудня публікував у себе нардеп Олексій Гончаренко. Втім, у фінальний варіант змін така пропозиція не потрапила. Уряд просто скасував «пільговий тариф» для тих, хто використовує менше 100 кВт енергії.



За рішенням Кабміну, з 1 квітня 2021 року мав почати діяти «ринковий» тариф на електроенергію, який би встановлювали самі постачальники. Так би і було, якби міністри не затвердили нові зміни. Тепер же фіксований тариф у 1,68 грн/кВт-год діятиме, як мінімум, ще місяць — до 1 травня 2021-го.



Нагадаємо, після хвилі протестів НКРЕКП також «зафіксувало» максимально допустиму ціну за газ на рівні 6,99 грн/м³ до кінця опалювального періоду. Водночас максимальний тариф за розподіл газу має становити не більше 1,79 грн/м³.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?