Авторизация

Вісті з Полтави - Вихованці гуртка робототехніки Білицької ЗОШ № 1 отримали квадрокоптер від «Астарти-Київ» та мріють пов’язати своє майбутнє з технікою


Вісті з Полтави - Вихованці гуртка робототехніки Білицької ЗОШ № 1 отримали квадрокоптер від «Астарти-Київ» та мріють пов’язати своє майбутнє з технікою

Квадрокоптер від агропромхолдингу

Школярі перемогли у конкурсі аграрних інновацій від «Астарти-Київ» та отримали квадрокоптер, який дає змогу учням опановувати нові елементи програмування та робототехніки.


Антон та Сашко навчаються у Білицькій загальноосвітній школі № 1. Вже кілька років відвідують тутешній гурток робототехніки. На ньому вивчають мови програмування, програмують роботів, змушуючи їх виконувати нескладні рухи та навіть танцювати під музику.



— Мене цікавить робототехніка, тому що я хочу стати програмістом. У мене батько цим займається, і мене підштовхнув до такого. Хочу в майбутньому опанувати цю професію, — розповідає учень Білицької ЗОШ № 1 Антон Козій.




Антон Козій

Однодумець хлопця, Сашко Білокінь, має трохи іншу мету занять у гуртку робототехніки. Збираючи та налаштовуючи роботів, у майбутньому прагне професійно займатися ремонтом комп’ютерної техніки.




Члени гуртка робототехніки

З моменту створення випускниками гуртка стало понад 20 учнів. Хлопці та дівчата не тільки збирають роботів та програмують їх, але й беруть участь у різноманітних конкурсах. Зокрема, у тих, що регулярно проводить «Астарта-Київ».



Нещодавно юні робототехніки перемогли у черговому такому конкурсі, присвяченому аграрним інноваціям. Діти презентували станцію автоматичного поливу полів. За перемогу отримали від організаторів квадрокоптер. Така техніка наче відкрила у школярів друге дихання.




Олександр Білокінь (ліворуч)

— Стало набагато цікавіше займатися. Бо раніше у нас були тільки роботи, що просто їздили. А дрон — це вже вищий рівень: літає, виконує трюки, — ділиться враженнями учень Білицької ЗОШ № 1 Олександр Білокінь.




Учні демонструють власні вміння


Роботи теж вміють танцювати


Роботи mBot

До речі, трьох роботів типу mBot, яких учасники гуртка робототехніки програмують виконувати ті чи інші дії, Білицькій школі № 1 теж передали представники «Астарти».




Керівник гуртка Василь Пісковий

— Компанія чимало допомагає школі, — відзначає керівник гуртка робототехніки Василь Пісковий. — А гурток робототехніки для учнів — це надзвичайна можливість у своєму рідному селі, нікуди не їдучи, безкоштовно опанувати мови програмування, а також брати участь і вигравати у різних тематичних змаганнях!



Нині діти, як і керівник гуртка робототехніки, мріють про поповнення технопарку роботами з конструктора Lego. А щоб мрії стали реальністю, натхненно продовжують працювати, аби у майбутньому конкурсі від «Астарти» здобути ще одну перемогу!


ГО «Полтавщина Аграрна»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?