Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві трибунал виніс вирок іноземцю, який викрав автомобіль з двома дітьми та потрапив на ньому в ДТП


Вісті з Полтави - У Полтаві трибунал виніс вирок іноземцю, який викрав автомобіль з двома дітьми та потрапив на ньому в ДТП

Мешканець Судану отримав штраф за викрадення автомобіля з двома дітьми

Київський районний суд Полтави призначив 20400 грн штрафу мешканцю Судани, який викрав автомобіль із дітьми 1-го та 8-ми років, а потім врізався у відбійник


18 січня Київський районний суд Полтави виніс вирок мешканцю Судану Абделрахману Ібрагіму, який на вул. Соборності викрав автомобіль із двома дітьми та врізався у відбійник на Решетилівському шляхопроводі. Суддя Ольга Логвінова оштрафувала зловмисника. Про це «Полтавщині» стало відомо з реєстру судових рішень та офіційного сайту суду.



24 серпня 2020 року, близько 13:15, у районі зупинки «5-а школа» суданець Ібрагім Абделрахман викрав автомобіль Opel Zafira з двома дітьми 1-го та 8-ми років. Батьки дітей, громадяни Молдови, на кілька хвилин вийшли з автомобіля до магазину, а коли повернулися то не побачили ані автомобіля, ані дітей.



За кілька хвилин після цього патрульна поліція отримала повідомлення від перехожих про ДТП на вул. Маршала Бірюзова — у відбійник Решетилівського шляхопроводу врізався автомобіль Opel Zafira.




Свідок ДТП, який намагався поговорити з іноземцем


Фото: instagram.com/ja_igorevnaa

Тоді ж в районі зупинки «5 школа» до автомобіля патрульних вибіг чоловік і зупинив правоохоронців. Він повідомив, що у нього викрали автомобіль, де були його двоє дітей. Патрульні взяли потерпілого на борт та поїхали із ним на місце ДТП. Побачивши правоохоронців, викрадач побіг в бік ресторану «Міміно» та пробував сісти до інших автівок.







Opel Zafira


Фото: PVP.Poltava


Фото: instagram.com/ja_igorevnaa


Фото: PVP.Poltava

Під час затримання поліцейським здалося, що зловмисник перебуває у стані сильного наркотичного сп’яніння — про це свідчили його очі та поведінка. Втім, медогляд затриманого, який проводився за дві години після викрадення автомобіля, сп’яніння чи перебування під дією лікарських препаратів не виявив.



Слідчі поліції розпочали кримінальну справу за ст. 289 та ст. 146 КК України — незаконне заволодіння автомобілем та за незаконне позбавлення волі або викрадення людини. Пізніше з’ясувалося, що затриманий був екс-студентом «Полтавської політехніки», якого відрахували за тиждень до інциденту з автомобілем.



Вирок лише за крадіжку автомобіля



Відзначимо, що до обвинувального акту стаття 146 КК про незаконне позбавлення  волі так і не потрапила — лише про викрадення автомобіля.



На суді обвинувачений Абделрахман Ібрагім свою провину у викраденні автомобіля визнав повністю та підтвердив всі фактичні обставини справи. Він пояснив, що того дня помітив автомобіль, який був не зачинений та мав ключі в замку запалення. З незрозумілих для нього причин він сів у автомобіль та поїхав по місту. А коли почув позаду голоси дітей, то розгубився та почав розвертатися назад — тоді і в’їхав у відбійник. У вчиненому щиро розкаявся. Злочин вчинив вперше, тому просив суд суворо його не карати. Матеріальну шкоду потерпілим відшкодував повністю.



Потерпілих допитали під час досудового розслідування. Тоді вони пояснили, що на суворій мірі покарання для обвинуваченого не наполягають та претензій до нього не мають, адже він повністю відшкодував матеріальні збитки.



Під час призначення покарання суд врахував обставини, які пом’якшують покарання — щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину. А обставин, які б обтяжували покарання, суд не встановив. Тому суддя Ольга Логвінова призначила Абделрахману Ібрагіму 20400 грн штрафу.



Вирок може бути оскаржений в Полтавському апеляційному суді протягом 30 днів.


Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?