Авторизация

Вісті з Полтави - У 2021 році Полтавщина отримає з ДФРР у два рази менше коштів від запланованого


Вісті з Полтави - У 2021 році Полтавщина отримає з ДФРР у два рази менше коштів від запланованого

Фото: adm-pl.gov.ua

У 2021 році надійде 118,8 мільйона гривень із державного фонду регіонального розвитку на реалізацію проектів Полтавської області. Попередній план складав 247 млн, тобто область не доотримає 52% від запланованого


У Полтавській облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення конкурсного відбору інвестиційних програм, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Про це повідомили у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА.



Перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін ознайомив присутніх із деякими змінами в бюджетному кодексі України в частині ДФРР.



— Законом України «Про державний бюджет України» затверджено розмір державного фонду регіонального розвитку на 2021 рік в сумі 4,5 мільярда гривень. Відповідно сума виділених коштів на Полтавську область становить 118,8 мільйона гривень, — повідомив Дмитро Лунін.



Тому фінансування на реалізацію проектів за кошти ДФРР можуть отримати такі технічні завдання:


модернізація матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я для покращення доступності та якості медичних послуг (33,8 млн грн);
розвиток спортивної інфраструктури, створення умов для занять фізичною культурою та спортом (12 млн грн);
розбудова туристично-інформаційної інфраструктури та створення брендових туристичних продуктів (55 млн грн);
розбудова мережі закладів освіти та створення якісного освітнього простору, в тому числі інклюзивного (9 млн грн);
створення умов для розвитку комунального господарства як складової економічного розвитку області (9 млн грн).

Також на засіданні розглянули інші питання. Зокрема, затвердили пріоритетність виконання проектів, що набрали однакову кількість балів у конкурсному відборі, та розглянули технічні завдання проектів, що можуть реалізовуватися за кошти ДФРР в 2022 році. Адже до 15 січня оголошується конкурсний відбір вже на наступний рік.






При цьому Дмитро Лунін повідомив, що первинний обсяг ДФРР складав 9,4 млрд грн, однак був зменшений до 4,5 млрд грн. Відповідно було зменшено й об’єм фінансування для проектів від Полтавщини: з 247 млн грн до 118 млн грн. Тобто, фінансування зменшено на 52%. За його словами, доведеться виходити з реалій і реалізовувати наявні кошти.



Нагадаємо, у грудні Полтавщина подала на конкурс ДФРР 2021 року 78 проектів, серед яких продовження реставрації Полтавського краєзнавчого музею та обласної філармонії, реконструкція приміщення під музей у Більську, а також створення музею науки у Полтаві. Точний перелік проектів, який отримає фінансування стане відомий пізніше.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка