Авторизация

Вісті з Полтави - Агрофірма «Добробут» агропромхолдингу «Астарта-Київ» допомогла Хорішківському ліцею створити студію журналістики


Вісті з Полтави - Агрофірма «Добробут» агропромхолдингу «Астарта-Київ» допомогла Хорішківському ліцею створити студію журналістики

Відтепер ліцеїсти висвітлюватимуть не лише шкільні новини, а й події Козельщинської громади

Ліцеїсти взяли участь у конкурсі «Підйом!», який організував агропромхолдинг «Астарта-Київ». Проєкт «Крок до журналістики» визнали кращим і дали грант на облаштування сучасного медіапростору для молоді. Агрофірма «Добробут» забезпечила студію необхідним обладнанням.


У 2017 році благодійний фонд «Повір у себе» та агропромхолдинг «Астарта-Київ» заснував проєкт «Підйом!». Це платформа лідерства, яка дозволяє молоді втілювати амбітні ініціативи у громадах.






Одними з переможців цьогорічного «Підйому!» стали учні Хорішківського ліцею імені М.В. Остроградського у Козельщинському районі. Вони отримали грант на створення Студії журналістики. Агрофірма «Добробут» закупила необхідне обладнання: фотокамеру, ноутбук, карту пам’яті, акумулятор і штатив.



Юні медійники вже не перший рік висвітлюють новини ліцею у цифровому форматі. Раніше знімали відеоролики на смартфони. Про професійне обладнання лише мріяли.



— Учні складають сценарії, монтують відео, пропонують ідеї фільмів. Знімають ролики на різні теми. З останніх — креативне привітання до Дня сільського господарства, — пишається педагог-організатор Хорішківського ліцею Оксана Гирман.




Педагог-організатор Хорішківського ліцею імені М. В. Остроградського Оксана Гирман

Одинадцятикласник Олександр Гордієнко цікавиться медіасферою змалечку. Саме він запропонував взяти участь у «Підйомі!».



— За два тижні існування студії вдосконалив навички монтування та дізнався багато «фішок» фото- та відеозйомки. Ділюся знаннями з іншими учнями, які захоплюються журналістикою, — ділиться Олександр Гордієнко.




Одинадцятикласник Олександр Гордієнко

Студія журналістики відкрила перед ліцеїстами нові перспективи. Вирішили створити YouTube-канал і висвітлювати події усієї Козельщинської громади. До 5 грудня обіцяють зняти ролик «Один день з життя агронома».



— Такі проєкти мотивують молодь рішуче діяти, нешаблонно мислити і реалізуватися у суспільстві. Вдячні компанії «Астарта-Київ» та агрофірмі «Добробут» за підтримку, співпрацю та взаєморозуміння, — зазначає директорка Хорішківського ліцею Марина Гладка.




Директор Хорішківського ліцею імені М. В. Остроградського Марина Гладка

Влада Козельщинської громади підтримала ініціативу популяризації медіарозвитку школярів. Невдовзі студія журналістики Хорішківського ліцею отримає партію техніки за бюджетні кошти.




Головний фахівець з корпоративного партнерства «Агрофірми «Добробут» Наталія Левонтівцева

Головний фахівець з корпоративного партнерства «Агрофірми «Добробут» Наталія Левонтівцева вважає, що кооперація влади та підприємців — запорука розквіту громади:



— Освіта — краща інвестиція у майбутнє. Переконані, що учні Хорішківського ліцею стануть видатними акулами пера та мікрофона. Спільно з Козельщинською ОТГ забезпечуємо умови для розвитку їх творчого потенціалу.




Агрофірма «Добробут» придбала для студії журналістики професійне обладнання

Агропромхолдинг «Астарта-Київ» щороку інвестує кошти в реалізацію соціальних проєктів на території своєї діяльності. І надалі допомагатиме громадам розвиватися, інвестуючи в освіту, інфраструктуру та охорону здоров’я.


ГО «Полтавщина Аграрна»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка