Авторизация

Вісті з Полтави - Костянтина Іщейкіна призначено т.в.о. начальника Інституту медицини праці


Вісті з Полтави - Костянтина Іщейкіна призначено т.в.о. начальника Інституту медицини праці

Костянтина Іщейкіна призначено т.в.о. директора ДУ «Інститут медицини праці ім. Ю.І. Кундієва»

Екс-нардеп став тимчасово виконуючим обов’язки керівника київського інституту, який працює у сфері охорони праці


Постановою Бюро Президії Національної Академії медичних наук України від 06 листопада 2020 року № 18/1 Іщейкіна Костянтина Євгеновича призначено тимчасово виконуючим обов’язки директора ДУ «Інститут медицини праці ім. Ю.І. Кундієва НАМН України». Про це йдеться на офіційній сторінці Інституту.



Колектив привітав з призначенням виконуючого обов’язки керівника Інституту.



Костянтин Іщейкін очолює обласну організацію партії «УДАР» та агітував за неї під час місцевих виборів-2020. У 2014 році він виграв парламентські вибори на 148-му виборчому округу, але програв їх у 2019 році представниці партії «Слуга народу» Анастасії Ляшенко.



Довідково. Інститут медицини праці НАМН України (до 1991 року — Київський науково-дослідний інститут гігієни праці та профзахворювань Міністерства охорони здоров’я України) був заснований у 1928 році. Під керівництво академіка НАН України Ю.І.Кундієва Інститут здобув міжнародне визнання.



Перші наукові дослідження проводилися з профілактики професійних захворювань і травматизму у сільському господарстві та на цукрових заводах, а також з токсикології пестицидів, фізіології м’язової діяльності, теплообміну організму працюючих.



У післявоєнні роки наукові розробки інституту були спрямовані на оздоровлення умов праці в гарячих цехах металургійних заводів та в нафтопереробній промисловості, було також розширено масштаби досліджень з гігієни та фізіології праці в сільському господарстві.



В наступний період в інституті проводилися дослідження з гігієни праці та професійної патології в сільському господарстві, електрозварювальному виробництві, на теплових електростанціях.



З 1979 по 1990 рік Інститут очолював розробку проблеми «Наукові основи гігієни села» в масштабі Радянського Союзу.



Протягом багатьох років співробітники інституту брали активну участь у ліквідації медичних наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.



Інститут приймав активну участь у виконанні Національної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища (1996-2000), був виконавцем окремих завдань Державної програми «Здоров‘я нації» (протягом 2005-2010), є активним учасником Державної програми «Профілактика ВІЛ/СНІД на робочому місці», а також одним з розробників Державної програми «Здоров’я-2020: український вимір».


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?