Авторизация

Вісті з Полтави - Голова Шевченківської ТВК объяснила «зникнення» мішка з бюлетенями з дільниці № 236


Вісті з Полтави - Голова Шевченківської ТВК объяснила «зникнення» мішка з бюлетенями з дільниці № 236

Фото Сергія Марюхненка

Олена Праведнюк пояснила, що людський фактор вплинув на те, що різні мішки переплутали, тому документація з однієї великої дільниці потрапила до міської ТВК, яка і повинна провести перерахунок голосів


Голова Шевченківської у місті Полтаві ТВК Олена Праведнюк (представник «Слуги народу») пояснила «Полтавщині» ситуацію зі зникненням мішка з голосами виборців 236-ї дільниці, про що сьогодні розповів кандидат в депутати від «Слуги народу» Сергій Марюхненко.



— Цей мішок нікуди не зникав, він у міській ТВК. А у мене — їх мішок з документацією. Спробую пояснити. В ніч виборів ввезли 5 мішків: 3 мішка і, відповідно 3 протоколи і документація з виборів до Полтавської міськради, до Шевченківської райради і міського голови. Їх привезли до нас. А 2 мішки привезли до міської ТВК, з виборів депутатів Полтавської обласної ради та з виборів депутатів Полтавської районної ради. Людям було тяжко розібратись. Виявилося, що в одному мішку опинилася документація, яка повинна була бути у міській ТВК, а у них була документація, яка повинна бути у мене. Це вже був ранок, а у деяких людей це був вже обід, коли вони все перерахували. Уявіть, 5 протоколів, скільки бюлетенів, і це все потрібно було порахувати. На великих дільницях, де було більше 2 тисяч виборців, бачу, що люди просто не справлялись. Це людський фактор, вони помилялись. При повторному підрахунку почали дивитись — а там не наші бюлетені.



Тепер яка процедура? Якщо у мене дільниця 236-та пішла на повторний підрахунок, це вже мої члени ТВК повинні робити, тому що ДВК так і не спромоглася скласти той підсумковий протокол. Але якщо у нас документації немає, то ми робимо запит на міську ТВК, і вже їх комісія перераховує і нам дає дані. А ми робимо підрахунок результатів до обласної ради, щоб мішки не виносились з території приміщення комісії. Тому для заяви до поліції підстав немає. Ми вже розібралися, нікуди воно не зникало.



До цієї розповіді додамо, що результати виборів 25 жовтня повинні бути пораховані і оголошені до 6 листопада. Олена Праведнюк має надію на те, що результати з виборів міського голови оголосять у понеділок, 2 листопада. Процес затримує перерахунок голосів з 11 ДВК (у тому числі й 236-ї), які має зробити міська ТВК. У середньому, на перерахунок однієї дільниці потрібно витратити 3-4 години, а 236-та дільниця велика — 2137 голосів.



Ще один фактор — зранку 26 не працювала електронна система, яка могла прийняти дані тільки з виборів сільського або селищного голови.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?