Авторизация

Вісті з Полтави - Апеляційний трибунал змінив вирок чоловіку, який побив у прокуратурі двох поліцейських — він відправився в тюрму


Вісті з Полтави - Апеляційний трибунал змінив вирок чоловіку, який побив у прокуратурі двох поліцейських — він відправився в тюрму

Полтавський апеляційний суд призначив рік ув’язнення замість умовного покарання чоловіку, який в прокуратурі Горішніх Плавнів побив двох поліцейських


29 вересня Полтавський апеляційний суд переглянув вирок Комсомольського міського суду щодо 45-річного Станіслава Коваленка, який 29 травня 2018 року у міській прокуратурі Горішніх Плавнів побив двох поліцейських. Апеляційний суд призначив реальний термін замість умовного.



Обставини справи



Нагадаємо, що відповідно до Єдиного державного реєстру судових рішень, зранку 29 травня 2018 року Станіслав Коваленко зайшов до Горішньоплавнівського відділу Кременчуцької місцевої прокуратури — у службовий кабінет прокурора — щоб заявити про зникнення його дитини.



Прокурор не прийняв заяву та почав пояснювати порядок прийому документів. Станіслав Коваленко почав сваритися з прокурором, на крики до кабінету прийшли двоє правоохоронців. Вони намагалися заспокоїти чоловіка, але той не реагував та почав виходити з кабінету. Поліцейські та прокурор вийшли разом з ним.



Вже у коридорі обвинувачений Коваленко почав бити капітана поліції. В результаті останній отримав закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку.



Позиції сторін



В суді першої інстанції Коваленко провину не визнав та пояснив, що бійку спровокували правоохоронці. А постраждалий поліцейський розповів суду, що окрім нього Коваленко побив ще двох правоохоронців, коли його доставили до відділу поліції.



Рішення суду першої інстанції



Комсомольський міський суд призначив Станіславу Коваленку покарання у вигляді обмеження волі на 2 роки та звільнив від його відбування з іспитовим терміном 1,5 роки. Також суд зобов’язав Станіслава Коваленка виплатити потерпілому 2618 грн матеріальної компенсації та 10000 грн — моральної.



Апеляційний вирок



З вироком Комсомольського міськсуду не погодились як прокуратура, так і обвинувачений. Прокуратура в апеляційній скарзі просила призначити обвинувачуваному 4 роки ув’язнення, а Коваленко прохав апеляційний суд виправдати його. Інші учасники вирок не оскаржували.



Апеляційний суд прийшов до висновку, що суд першої інстанції, призначаючи покарання, не врахував характер та ступінь суспільної небезпечності скоєного злочину. Суд першої інстанції не врахував той факт, що обвинувачений не вибачився перед потерпілим, вини своєї не визнав, у судовому засіданні не висловив жалю за вчинене, а висловив намір і надалі вчиняти такі ж дії при схожих обставинах.



Тож апеляційну скаргу обвинуваченого суд залишив без задоволення, а скаргу прокуратури задовольнив частково та призначив Станіславу Коваленку 1 рік позбавлення волі. Засудженого взяли під варту прямо в залі суду.



Вирок може бути оскаржений у касаційному порядку до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду протягом трьох місяців.


Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?