Авторизация

Вісті з Полтави - Народні умільці з усієї країни привезли до Щербанівської ОТГрам шедеври зі сміття


Вісті з Полтави - Народні умільці з усієї країни привезли до Щербанівської ОТГрам шедеври зі сміття

У Щербанівському будинку культури до Міжнародного дня миру відкрили виставку «Твій слід на землі». Її призначення — привернути увагу до проблем екології. Голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик наголосив, що дбати про навколишнє середовище — обов’язок кожного мешканця громади.


У Щербанівській ОТГ бережуть культурні традиції й екологію. До Міжнародного дня миру в районному будинку культури відкрили виставку «Твій слід на землі».




Частина експонатів виставки «Твій слід на землі» виконана з металобрухту


Авторські ляльки та вишиті рушники — перлина виставки

В експозиції — світильники із металобрухту, вузлові ляльки, картини на наждачному папері та деревині, оберегові свічки з вощини, оригінальні прикраси, ікони з бісеру, колекція старовинних рушників. Організувала виставку майстриня Національної спілки майстрів народного мистецтва України Яна Ісаєнко за підтримки голови Щербанівської громади Ігоря Процика.



— Головне призначення виставки — привернути увагу до проблеми збереження екології. Більшість експонатів виконані з вторинної сировини. Це речі, які люди викидають у сміття, — розповідає Яна Ісаєнко.




Майстер Національної спілки майстрів народного мистецтва України Яна Ісаєнко

Кандидат у депутати Щербанівської сільської ради Валентин Грабко — співорганізатор виставки. Говорить, що талановиті митці — лікарі ветеринарної медицини та народні майстри з Полтавщини, Черкащини, Житомирщини, Луганщини.



— Дбати про культуру й екологію — наш обов’язок. Молодь має розуміти, наскільки важливо поважати природу та свою Батьківщину, — зауважує Валентин Грабко.




Кандидат у депутати Щербанівської сільської ради Валентин Грабко

Автори виставки подарували громаді унікальні ляльки-мотанки, які символізують незалежність України. Голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик не відпустив гостей із пустими руками — вручив корзину зі смаколиками від місцевих виробників, подарунки та подяки.




Усі майстри отримали подарунки від Щербанівської громади


Організатори подарували Ігорю Процику ляльку-мотанку Незалежність

— Запускаємо у Щербанівській ОТГ освітній проєкт, аби пояснити дітям важливість екології й роздільного збору сміття. Маємо любити Україну за чисте повітря, гарні озера й зелені ліси, — розповідає Ігор Процик.



Очільник громади наголошує: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Дбати про навколишнє середовище — обов’язок кожного мешканця Щербанівської громади.


Анна МАНКІВ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка