Авторизация

Вісті з Полтави - Віталій Турпітько і депутати Терешківської ОТГрам влаштували толоку в Копилах


Вісті з Полтави - Віталій Турпітько і депутати Терешківської ОТГрам влаштували толоку в Копилах

Простір матері й дитини — один з найочікуваніших проєктів для мешканців

У громадських місцях дружно попрацювали діти і дорослі. Покликав їх на толоку Віталій Турпітько з колегами.


На Алеї героїв і території Простору матері й дитини у суботу було людно: небайдужі мешканці громади охоче приводили до ладу місцевість.



Організували толоку депутати Терешківської ОТГ Олександр Майборода, Лариса Шевченко, Лариса Сердюк, Володимир Заляховський, а також депутат Полтавської районної ради Віталій Турпітько.



Мешканці насамперед прибирали сміття. Потім на Просторі матері й дитини розпланувати територію під майбутній ігровий майданчик і рівномірно розкидати гору піску, привезеного раніше. Також докопали ями під павловнії — ці дерева розводить Віталій Турпітько і використовує їх для кількох своїх проєктів. Вони дуже швидко ростуть, неймовірно гарно квітнуть і дають розлогий затінок під собою. Кілька павловній посадили біля амбулаторії у Микільському, шкіл у Кашубівці, Вацях та в інших селах громади.




Толоки — традиція у Терешківській ОТГ


Мешканці насамперед прибирали сміття


Люди роблять все для добробуту громади

Проєкти Алеї героїв та Простору матері й дитини — дітища кандидата у голови Терешківської ОТГ Віталія Турпітька, про які він може розповідати годинами.



— Я давно мріяв про облаштовані громадські місця для наших мешканців. Тому що у Копилах нічого такого раніше не було. Ми знайшли дві ділянки, оформили їх належним чином. На одній уже облаштований спортивний майданчик з тренажерами і є свердловина. Водою із нею поливаємо дерева Алеї героїв. На честь усіх захисників України, які загинули, висадили волоські горіхи та липи, встановили флагшток, на якому майорить державний прапор. Саджанці ще маленькі, цей проєкт — на майбутнє. Але я радий, що є можливість займатися ним, — підкреслює Віталій Турпітько.




Депутат Полтавської районної ради Віталій Турпітько

Інший проєкт, важливий для нього, Простір матері й дитини, що неподалік від Алеї героїв. Окрім традиційного ігрового майданчика тут будуть елементи для дозвілля дорослих: гойдалка і лави.



— Не тільки діти мають відпочивати, їхні батьки — теж. Тому і виникла ідея створити осередок сімейного дозвілля у Копилах. Шкода, правда, що не всім нашим людям потрібні такі місця. На майбутньому ігровому майданчику росла розлога акація. У мене була ідея облаштувати на ній будиночок для дітей. Але один наш несвідомий сусід дерево на громадській ділянці спиляв для особистих потреб, — із прикрістю говорить Віталій Турпітько.




У громадських місцях дружно попрацювали діти і дорослі

Віталій Петрович — знана людина у Терешківській ОТГ. Він багато років очолює амбулаторію у Микільському. Є депутатом Полтавської районної ради, завдяки чому вдається залучати кошти на потреби Терешківської громади. Віталій Турпітько також — учасник АТО, голова Громадської спілки «Координаційна Рада громадських організацій учасників АТО». Туди входить 16 організацій, серед них і створена особисто ним ГО «Братерство учасників антитерористичної операції». У Віталія Турпітька багато проєктів, спрямованих на розвиток громади. Усі розраховані не на один рік, тому що складаються з кількох етапів. Як от Простір матері й дитини. Спочатку тут з’явиться ігровий майданчик, потім лави, потім — тінь від квітучих павловній.


Анна МАНКІВ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?