Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві 71-річного хворого на COVID-19 госпіталізували злее після звернення до голови медичного департаменту


Вісті з Полтави - У Полтаві 71-річного хворого на COVID-19 госпіталізували злее після звернення до голови медичного департаменту

Швидка допомога відмовилась госпіталізувати хворого з прогресуючою хворобою, адже він ще міг самостійно дихати


Полтавка Дар’я Козлітіна на своїй сторінці у Facebook розповіла свою історію, яка сталася з її 71-річним батьком, який захворів на COVID-19.



За її словами, батько хворів 7-й день поспіль, температура тіла була підвищеною, його стан погіршувався. Сімейний лікар по телефону нічого не порадив, а швидка допомога відповіла, що якщо хворий не задихається, то вони виїжджати не будуть:



— Була відмова, тато не задихався і сам розмовляв. А температура, за їх словами, це не страшно при захворюванні на COVID-19. Тому потрібно сидіти вдома і збивати температуру самостійно, — розповіла «Полтавщині» Дар’я Козлітіна.



Після цього вона написала особисте повідомлення директорці департаменту охорони здоров’я Вікторії Лозі, хоча і не була з нею знайомою. Буквально через 10 хвилин батька госпіталізували на спеціальному автомобілі до інфекційної лікарні, оперативно оформили та помістили в бокс. Лікарі взяли матеріал для додаткового дослідження та приступили до лікування. Дар’я Козлітіна подякувала за оперативну допомогу.






У коментарях до повідомлення доньки хворого Вікторія Лоза висловила свою позицію:



— Дякую за написане. Але насправді хочеться, щоб система працювала без цих дзвінків і повідомлень. Це добре, коли є можливість написати Лозі, але ж не всі знають і можуть. Треба все налаштовувати так, що б без ручного режиму вирішувалося. Це спадщина радянського, на жаль. Дякую директору обласної інфекційної Наталії Петрівні, вони завжди йдуть назустріч і допомагають усім у місті.



До цього вона додала, що, на її думку, швидка допомога у цій ситуації була не права, адже зі слів доньки хворого стало ясно, що чоловік має супутні хвороби і згідно з наказом потребує госпіталізації.



Ця коротка історія залишила основне запитання, яке залишилось без відповіді. Тепер у Полтаві хворих на COVID-19 рятуватимуть тільки методом особистого звернення до міського медичного керівництва?


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка