Авторизация

Вісті з Полтави - СТОВ «Мусіївське» агропромхолдингу «Астарта-Київ» підтримує Новооріхівський ліцей імені О. Грам. Лелеченка у Лубенському районі


Вісті з Полтави - СТОВ «Мусіївське» агропромхолдингу «Астарта-Київ» підтримує Новооріхівський ліцей імені О. Грам. Лелеченка у Лубенському районі

Підприємці допомогли замінити аварійне вікно над центральним входом до ліцею

СТОВ «Мусіївське» закупило для ліцею нову техніку, допомогло замінити аварійне вікно над центральним входом і придбало стелаж в історико-краєзнавчий музей. А на свята школярі отримують подарунки від підприємства.


Новооріхівський ліцей імені О. Г. Лелеченка у Лубенському районі збудували близько 50 років тому. Фасад уже пішов тріщинами. Керівництво закладу, місцева влада та районний відділ освіти докладають великих зусиль, аби врятувати будівлю: проводять ремонти, кабельну стяжку приміщень, укріплюють фундамент.






Також ліцей підтримує СТОВ «Мусіївське» агропромхолдингу «Астарта-Київ». Цьогоріч допомогли замінити аварійне вікно над центральним входом.



— Ми дуже боялися за безпеку дітей і батьків. Коштів на ремонт у бюджеті сільської ради не було. Звернулися до підприємства, яке допомагає нам уже не перший рік. Воно без зволікань виділило 29 тисяч гривень на заміну аварійного вікна, — розповідає в. о. старости Новооріхівського старостату Ромоданівської селищної ради Станіслав Ігнатенко.




В. о. старости Новооріхівського старостату Ромоданівської селищної ради Станіслав Ігнатенко

У ліцеї навчається майже 200 дітей. Дирекція намагається забезпечити для них найкомфортніші умови. Три класи, облаштовані за стандартами нової української школи, повністю укомплектовані. СТОВ «Мусіївське» закупило для них проєктори та комп’ютерну техніку.



— У кожному кабінеті є індивідуальні парти, інтерактивні дошки, проєктори, ноутбуки. Учительські куточки оснащені ламінаторами, принтерами та сканерами. Також маємо килимки для ранкових зарядок і зручні крісла для відпочинку, — пишається директорка Новооріхівського ліцею імені О. Г. Лелеченка Оксана Магура.




Директорка Новооріхівського ліцею імені О.Г. Лелеченка Лубенської райради Оксана Магура

Гордість закладу — історико-краєзнавчий музей. Там зберігаються унікальні пам’ятки про історію села від Другої світової війни до сучасності. Архівів назбиралося чимало. Підприємство подбало, аби відвідувачі могли ознайомитися з кожним документом.



— За допомогою СТОВ «Мусіївське» придбали скляні стелажі за 14 тисяч гривень. У музеї пустують ще дві стіни. Хочемо створити стенди про історію села й учасників АТО. Поки не маємо на це коштів, але сподіваємося на спонсорську підтримку, — говорить учитель історії та завідувач історико-краєзнавчого музею Новооріхівського ліцею Іван Худояр.




Фахівець з соціального партнерства СТОВ «Мусіївське» Ігор Чмихало

СТОВ «Мусіївське» щороку вітають першокласників ліцею з початком навчального року. Цьогоріч, стверджують, традицій не змінювали.



— Розвиток освіти та допомога дітям для нас — у пріоритеті. Першого вересня школярі, яких виховують наші пайовики, отримали у подарунок рюкзаки. Переконані, що обновки заохотять їх приносити лише гарні оцінки, — ділиться планами фахівець із соціального партнерства СТОВ «Мусіївське» Ігор Чмихало.




Для унікальних архівів історико-краєзнавчого музею Новооріхівського ліцею придбали вмісткий стелаж

Серед планів Новооріхівського ліцею — оновити обладнання харчоблоку та дооблаштувати музей. Намагатимуться впоратися власними зусиллями, але знають, що завжди можуть розраховувати на підтримку СТОВ «Мусіївське».


ГО «Полтавщина аграрна»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка