Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві встановлюють бетонні чаші з квітами — скільки коштувала кожна з них


Вісті з Полтави - У Полтаві встановлюють бетонні чаші з квітами — скільки коштувала кожна з них

Квітковий вазон «Олімп» у сквері ім. пам’яті Героїв України

«Декоративні культури» замовили дніпровському ФОПу 271 чашу для квітів 5 видів за 190 тисяч гривень


У квітні цього року КП «Декоративні культури» уклало договір на постачання бетонних вуличних вазонів для квітів за 190 тис. грн. Оскільки контракт був підписаний до зміни правил Prozorro, тендер не проводився, а відбулася пряма закупівля. Поставити чаші в Полтаву взявся ФОП Сич Володимир Михайлович з Дніпропетровської області.



Полтавець Іван Окара, який працює заступником директора з економіки промислового підприємства, днями зацікавився джерелом фінансування та вартістю бетонних чаш, які з початку липня встановлюють у Полтаві.



Оскільки замовник не став публікувати договір на Prozorro, з оприлюдненої інформації було зрозуміло лише, що за вазони 7-ми найменувань комунальне підприємство планувало заплатити 190 тис. грн.



«Полтавщина» запитала у керівника комунального підприємства Сергія Луценка, скільки саме чаш і за якою ціною були придбані. За його словами, зараз орієнтовно «Декоративні культури» планують придбати 5 видів вазонів — усього 271 штука. Кожний вид такої чаші має свою ціну:


«Олімп» — 1140 грн;
«Крокус великий» — 480 грн;
«Венеція» — 500 грн;
«Пролісок малий» — 480 грн;
«Луна» — 180 грн.





Вазони «Олімп» — по 1140 грн


Вазон «Крокус великий» — 480 грн


Вазони «Венеція» — по 500 грн


Вазон «Пролісок малий» — 480 грн


Вазони «Луна» — по 180 грн

Станом на сьогодні, «Декоративні культури» заплатили виконавцю 126 тис. грн. Фактично підприємство отримало 192 вазони на загальну суму 100,4 тис. грн. Ще 79 чаш ФОП Сич повинен поставити відповідно до контракту.



За словами Сергія Луценка, замовлені чаші виготовляють по дві на день. Ще близько двох тижнів потрібно, аби бетон з крихтою вистиг. Тому товари «Декоративні культури» отримують партіями і кошти перераховують в залежності від поставки.



Вазони встановлюють, переважно, у парках та скверах — тобто в тих місцях, якими опікуються «Декоративні культури». Вони важкі, тому для цього використовують лебідку і трактор.



Більшу частину встановили у Київському та Подільському районах, переважно — за проханнями голів відповідних районних рад. Наприклад, чаші вже змонтовані у сквері на Південному вокзалі й у сквері ім. пам’яті Героїв України. Також їх планують поставити навколо Корпусного парку, на бульварі Богдана Хмельницького,  у парку на Огнівці та біля танку на вул. Ковпака. Сергій Луценко поскаржився, що іноді з них викопують квіти, але комунальники намагаються оперативно їх підсаджувати.



Також у «Декоративних культурах» зазначили, що відкриті для пропозицій щодо того, де саме становити нові вазони. Точного переліку місць на усі 271 чашу у підприємства немає.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?