Авторизация

Вісті з Полтави - Виконком розглянув питання щодо будівництва нових багатоповерхівок на Садах-1, Половках та поблизу колишніх артскладів


Вісті з Полтави - Виконком розглянув питання щодо будівництва нових багатоповерхівок на Садах-1, Половках та поблизу колишніх артскладів

Парковка на Садах-1, на яких планують побудувати багатоповерхівку | Фото Яна Пругла

Виконавчий комітет затвердив детальний план території та розпочав громадські обговорення стосовно зведення нових багатоповерхівок у Полтаві


Сьогодні відбулося засідання виконавчого комітету, де розглянули низку питань, які стосуються будівництва багатоповерхівок. Так, члени виконкому затвердили детальний план території, обмеженої вулицями Навроцького, Раїси Кириченко, Європейською та Героїв АТО. Мова йде про будівництво двох багатоповерхівок на вулиці Баяна та Гребінки. Проект детального плану території виготовили спеціалісти ТОВ «Урбаністика».




Детальний план території, обмеженої вулицями Навроцького, Раїси Кириченко, Європейською та Героїв АТО

Згідно з проектом, першою чергою мають звести 10-ти поверховий будинок на вулиці Гребінки. Він матиме 80 квартир та розрахований на 192 мешканці. Запроектований підземний паркінг на 9 машин.



Другою чергою зведуть 10-ти поверховий будинок на вулиці Баяна. Він матиме 100 квартир та розрахований 240 мешканців. Передбачений підземний паркінг на 14 місць.




Детальний план території на перетині вул. Героїв АТО та вул. Нікітченка

Крім цього, на виконкомі затвердили результати громадських обговорень детального плану території на перетині вулиць Героїв АТО та Нікітченка. Тут планують збудувати 10-поверховий будинок, який поруч матиме 4 автостоянки, дворівневий паркінг та до 100 місць для тимчасового зберігання транспортних засобів. Зараз на цьому місті знаходиться автостоянка.



Також виконком дав згоду на початок громадських слухань щодо будівництва багатоповерхівки на перехресті вулиць Великотирнівської та Половки. Сьогодні тут знаходиться автостоянка і ринок.




Виконком оголосив про проведення громадських обговорень проекту детального плану території, обмеженої вулицями Половки, Великотирнівською, Львівською, Рябушанською та Польовою

Більшістю голосів члени виконкому підтримали ці три рішення. Цікаво, що в унісон проти будівництва голосували люди зі сфери впливу Андрія Матковського: Володимир Запара, Дмитро Задворкін, Сергій Синягівський. Новоспечений керівник міської організації «Батьківщини» Андрій Матковський, перед виконкомом заявив:



— Наша команда — партія «Батьківщина» — категорично проти хаотичної забудови міста Полтави. Якщо наші представники в міськвиконкомі Ігор Федій і Володимир Пишкін проголосують за чотири скандальних питання будівництва багатоповерхівок, то ми не тільки відкличемо їх із міськвиконкому, а й виженемо з нашої партії.



Ігор Федій та Володимир Пишкін сьогодні проголосували за будівництво. Тепер чекаємо виконання обіцяних заходів від Андрія Матковського.



Сьогоднішнє голосування на виконкомі показало, що Матковський ще не отримав контроль над міською фракцією «Батьківщини». Склалася ситуація, ніби в Полтаві діє два осередки партії:одна очолювана Олегом Бєлоножком, інша — Андрієм Матковським.


Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка