Авторизация

Вісті з Полтави - Влада Полтави відмовилася від економії 1,2 млн грн на ремонті даху ДЮСШ на Пушкіна


Вісті з Полтави - Влада Полтави відмовилася від економії 1,2 млн грн на ремонті даху ДЮСШ на Пушкіна

ДЮСШ № 4 на вул. Пушкіна, 155 у Полтаві

У Полтаві замовили ремонт даху ДЮСШ № 4 за 4,3 млн грн, бо чиновники відмовилися зекономити 1,1-1,2 млн грн і відхилили чотири дешевші пропозиції


3 серпня управління капітального будівництва Полтавського міськвиконкому уклало договір на капремонт даху будівлі ДЮСШ № 4, що вул. Пушкіна, 155. Роботи обійдуться бюджету у 4,3 млн грн і виконуватиме їх полтавське ТОВ «Технобуд-Україна». Влада так хотіла віддати замовлення саме цьому підряднику, що двічі проводила тендер і відхилила пропозиції чотирьох компаній. Про це «Полтавщині» стало відомо з порталу Prozorro.



Перша спроба замовити капремонт була навесні. У березні УКБ оголосило тендер з очікуваною вартістю 4,5 млн грн, на який заявилися четверо учасників. Торги між ними дозволили знизити можливу ціну на 600 тис. грн. Дешевші пропозиції від «не своїх» — усіх, крім «Технобуд-Україна» — владу не цікавили, тому тендерний комітет управління затягнув розгляд документів переможця аукціону. Завдяки вчасному зверненню громадської організації та неможливості виправити помилки, тендер скасували у травні.



Нову закупівлю УКБ оголосило вже за тиждень. Історія з «протягуванням» потрібного підрядника продовжилася.



На другий тендер заявилися вже п’ятеро учасників з наступними пропозиціями.


Учасник
Первинна пропозиція, грн
Остаточна пропозиція, грн
ТОВ «Отеко»
3 737 497,23
3 099 999,00
ТОВ «Технотіроль»
3 971 766,48
3 100 000,00
ТОВ «СВ-Білдінг»
4 000 204,76
3 200 000,00
ТОВ «Ремсервіс-М»
4 024 331,00
3 210 000,00
ТОВ «Технобуд-Україна»
4 301 006,10
4 301 006,10

Торги між ними відбулися 9 червня, але договір підписали тільки за 2 місяці — 3 серпня. Цей час, замість ремонту даху школи, УКБ використало на відхилення дешевших пропозицій чотирьох компаній та переписку із ними після невдоволення. Оскаржити «викидання» з тендера намагалися ТОВ «СВ-Білдінг» і ТОВ «Отеко». Першому дали нереальний час для виправлення документів, а останній навіть подав заяву до Антимонопольного комітету, втім отримав відмову.



Завдяки таким діям полтавці втратили можливість зекономити на капремонті спочатку півмільйона гривень (в рамках першого тендера), а потім — понад мільйон гривень.



Ці кошти можна було б використати на інші об’єкти, але такий підхід не збігається з інтересами ВО «Батьківщина» у міськраді. Чому саме її? Бо ця фракція опікується сферою будівництва у Полтаві та впливає на управління капбудівництва виконкому через чинного першого заступника міського голови Ігоря Федія. Так само, як «Рідне місто» «взяло» собі сферу ЖКГ, а «БПП» — до усунення від фактичної влади Андрія Матковського — сферу освіти і медицини.



Можна сказати, що останній вже повертає собі частину впливу. Сьогодні у реєстрі Мін’юсту опублікували зміни, відповідно до яких Андрій Матковський нині — керівник Полтавської міської організації ВО «Батьківщина». Про розіграш такого сценарію напередодні виборів було відомо 2 тижні тому, однак домовленості колишнього мера з Юлею Тимошенко на той час ще не мали юридичної сили.



Нагадаємо, що під впливом фракції «Батьківщини», у квітні УКБ відмовилося зекономити 333 тис. грн на капремонті дискотечно-виставкої зали Міського будинку культури та підписало договір з ТОВ «Будімперія 2017», яке запросило за роботи найбільше з усіх учасників торгів. Також у липні ця ж установа замовила «Технобуд-Україна» реставрацію історичної будівлі початкової школи № 43 на вул. Стрітенській, відмовившись від економії в 0,7-3 млн грн.



За умовами договору на капремонт даху ДЮСШ № 4, ТОВ «Технобуд-Україна» повинен виконати роботи до кінця листопада 2020 року, але має право на подовження термінів. Також підрядник може отримати 30% авансу — 1,3 млн грн. Після закінчення ремонту компанія має надати 10-річну гарантію.



Нагадаємо, станом на початок липня Полтава мала недовиконання бюджету на 2020 рік у розмірі 66,6 млн грн.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка