Авторизация

Вісті з Полтави - Полтаві потрібен Молодіжний центр


Вісті з Полтави - Полтаві потрібен Молодіжний центр

Зустріч активної молоді Полтави на відкритій дискусії

Полтавська молодь активно відстоює питання створення Молодіжного центру в місті. Нині небайдужі студенти, школярі, громадські організації вивчають питання функціювання такого центру: чим він має займатися? Як виглядати? Що там має бути? Все для того, щоби довести міській владі: такий центр місту потрібен і створюватися повинен із врахуванням думки молоді.


Днями в Парку культури та відпочинку «Перемога» відбулася дискусія «Let’s make міський молодіжний центр», участь в якій взяли понад 30 активних молодих полтавців: представники шкільного та студентського самоврядування, молодіжних громадських організацій.



Організувала зазначене обговорення ініціативна група: ГО «Нова Полтава», студентська рада м. Полтава, «Обласний молодіжний центр», «Українська академія лідерства» та ГО «Полтавська молодіжна рада».



Під час дискусії директор Обласного молодіжного центру Світлана Громцева розповіла про успішні кейси створення та функціонування Молодіжних центрів в інших містах та громадах.



Нині в Україні діють вже кількасот молодіжних центрів і просторів різної форми власності. Такі молодіжні хаби, коворкінги та платформи успішно працюють в більшості обласних центрів України та активно розвиваються в маленьких містах і селах України.



Засновник та голова ГО «Полтавська молодіжна рада» Сергій Шабельник зауважив: Полтава — місто молодіжне. Тому і тут обов’язково має бути місце для розвитку потенціалу юнаків та дівчат. Місце, яке об’єднає активну молодь: школярів, студентів, учасників різних громадських організацій.




На заході з обговорення створення Молодіжного центру

— Ця ідея не нова. Ми уже маємо багато гарних прикладів з інших міст і використовуватимемо їхній досвід для створення власного центру. Тільки уявіть, скільки всього можна реалізувати в Полтаві. Сподіваємось, що цей проєкт переверне молодіжне життя полтавців. Ми маємо відходити від формули «молодь — наше майбутнє», тому що молодь — це сьогодення. І в молоді повинна бути можливість впливати на суспільне життя, — наголосив Сергій Шабельник.



У ході дискусії учасники мали змогу висловити свої ідеї щодо функціювання Молодіжного центру. Працюючи в групах, намагалися виокремити основні напрями його роботи.



Сергій Шабельник розповів: питання створення Молодіжного центру вивчає вже давно та пропонував цю ініціативу ще коли був головою студентської ради. Тож запевняє: ідей щодо створення Молодіжного центру дуже багато. Підтримують його й інші члени «Полтавської молодіжної ради». Говорять: сподіваються на плідну співпрацю з міською владою.



— Дуже дивно, що в місті, де така велика кількість молоді, ще досі немає такого центру, — говорить студентка, активістка Аліна Кольвах. — На мою думку, цю ситуацію негайно потрібно виправляти. Молодіжний центр — це середовище розвитку, перш за все, особистості, розвитку вмінь та навичок, це місце реалізації інноваційних молодіжних ідей та проєктів. Це місце, де формується громадянська свідомість.



— Ми хочемо змінити підхід до розв’язання проблем сучасної молоді. Хочемо, щоби нас чули, — говорить член ГО «Полтавська молодіжна рада» Антон Назаренко. — Ми також хочемо брати активну участь в розвитку міського середовища, бо маємо багато ініціатив і вважаємо, що вони мають право бути реалізованими. А Міський молодіжний центр — це та платформа, яка забезпечить нам зв’язок з владою.



Фахівці управління у справах сім’ї, молоді та спорту говорять: над ідеєю створення Молодіжного центру працюють вже давно. Нині розробляють Положення про його створення. Після чого, планують винести цю пропозицію на розгляд депутатів міськради.




Обговорення створення Молодіжного центру в Полтаві

Так, в управлінні уже мають власні погляди щодо місця облаштування Молодіжного центру та визначили потенціальну кандидатуру, яка очолить центр.



Голова ГО «Полтавська молодіжна рада» Сергій Шабельник говорить: про такі плани влади їх ніхто не повідомляв. Та додає: процес створення Молодіжного центру має бути публічним і відкритим.



— Міська влада говорить, що вже працює над створенням такого центру, але молодь про це не те що не знає, ніхто навіть не чув про це! Весь процес створення Молодіжного центру повинен бути відкритим та прозорим, це все має вирішуватися за участі нас, молоді. Це має бути публічно, щоби усі охочі мали змогу долучитися та висловити свої пропозиції. Адже, як можна робити якусь молодіжну платформу, не запитуючи про неї у молоді? Це не логічно і виглядає чи як проєкт під вибори, чи «аби було». Такий стан справ нас не влаштовує! Тож «Полтавська молодіжна рада» обов’язково триматиме питання створення Молодіжного центру на контролі! Молодь має право брати участь в створенні Молодіжного центру і буде це робити! — підсумував Сергій Шабельник.



Нагадуємо, нині триває збір підписів на підтримку петиції щодо створення міського Молодіжного центру. Підтримати петицію можна на сайті Полтавської міської ради, за посиланням: petition.rada-poltava.gov.ua/petition/view?id=9


Пресслужба ГО «Полтавська молодіжна рада»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?