Авторизация

Вісті з Полтави - Голова Щербанівської ОТГрам Ігор Процик: «Заняття у басейні допоможуть зміцнити здоров’я наших дітей»


Вісті з Полтави - Голова Щербанівської ОТГрам Ігор Процик: «Заняття у басейні допоможуть зміцнити здоров’я наших дітей»

Упродовж трьох років Щербанівська ОТГ змінюється та розвивається. Тут ремонтують, відновлюють, а також створюють нові інфраструктурні об’єкти. Цього року завершують будівництво сучасного басейну. Заняття водним спортом сприятимуть оздоровленню мешканців.


Працювати над масштабним проєктом водної арени почали 2016 року. Він переміг у конкурсі Державного фонду регіонального розвитку. Роботи виконують за співфінансування держави, області та сільради. Загальна кошторисна вартість — 56 млн грн, з яких 40 млн грн надала держава.



— Басейн у громаді — це наша мрія. Чимало скептиків не вірили, що її вдасться реалізувати. Але депутати підтримали ідею. Ми розуміли, що перш за все необхідно створювати умови для дітей, щоб гартувати їх здоров’я, — зауважує голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик.




Басейн будують за співфінансування держави, області та сільради


Басейн у Розсошенцях — важливий для громади та всієї області


Велика чаша басейну матиме п'ять доріжок


Завершується оздоблення внутрішніх приміщень

Проєкт передбачає дві чаші: одна розміром 25 на 11 метрів, друга — 5 на 11 метрів. У великому басейні для дорослих буде п’ять доріжок. У малому — купатимуться діти. Переходом будівлю з’єднають із Розсошенською гімназією.



— Поєднання спорткомплексу, гімназії та басейну створить найкращі умови для школярів. У басейні, так само як і в спорткомплексі, під час уроків діти займатимуться безкоштовно. Проводитимемо змагання місцевого й обласного рівнів, — говорить очільник громади.



У будівлі закінчують оздоблювальні роботи. Незабаром мешканці відвідуватимуть басейн у своїй громаді. Але там будуть також відвідувачі з Полтави та прилеглих сіл. Кошти від продажу абонементів спрямують на важливі соціальні проєкти.




Голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик

— Майбутній басейн стане гордістю як нашої громади, так і області в цілому. Адже ми звели його для оздоровлення дітей і розвитку водного спорту, — додає Ігор Степанович.



Новий об’єкт стане частиною загальної спортивної інфраструктури громади. Поруч із басейном розташований СК «Розсошенці». Там діють спортивні гуртки, проводять змагання всеукраїнського рівня. В інших селах облаштовують майданчики з тренажерами та футбольні поля зі штучним покриттям. Керівництво громади й надалі підтримуватиме спорт, адже фізичні вправи сприяють оздоровленню мешканців.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка