Авторизация

Вісті з Полтави - Виконком погодив план будівництва багатоповерхівок поряд із приватними садибами на Половках


Вісті з Полтави - Виконком погодив план будівництва багатоповерхівок поряд із приватними садибами на Половках

Багатоповерхівку ліворуч планує збудувати «Полтаватрансбуд», праворуч — підприємець Олександр Осінка

З другої спроби виконком підтримав будівництво скандальних багатоповерхівок у кварталі між вулицями Великотирнівською та Юрія Тимошенка


Сьогодні відбулося засідання виконавчого комітету. Серед інших питань депутати розглянули затвердження детального плану території кварталу, обмеженого вулицями Юрія Тимошенка, Великотирнівською, Весняною та Ювілейною. Мова йде про будівництво двох багатоповерхівок у мікрорайоні Половки. Місяць тому виконком не прийняв це рішення через протести мешканців.



Аналогічне рішення винесли на розгляд сьогодні й цього разу більшість членів виконкому підтримали будівництво. Проти були лише Іван Сватенко, Володимир Запара, а Дмитро Бурмака натиснув «утримався».



Під час голосування трапився конфуз. Член ВО «Свобода» Владислав Шевченко підтримав будівництво, попри рішення партії голосувати проти. Члени «Свободи» лише після наших запитань дізналися по результати голосування і рішення свого партійця.









Як пояснив Владислав Шевченко, він помилився і замість кнопки «утримався» натиснув «за». Депутат написав заяву про відкликання свого голосу, та попросив зарахувати «утримався».



Заступник міського голови з юридичних питань Іван Сватенко повідомив, що такої процедури як відкликання голосу немає і рішення переголосовувати не будуть. До речі, Іван Сватенко під час першого голосування висловився за будівництво, а сьогодні натиснув «проти». Він пояснив, що змінив свою позицію після протестів людей.



Можна гадати чи навмисно Владислав Шевченко натиснув «за», чи дійсно помилився, але його голос проти все одно б не вплинув на остаточний результат. На засідання прийшло 14 членів виконкому. Для результативного рішення потрібно 9 голосів. Якби Шевченко «утримався», все одно було б 10 голосів «за».




Проект детального плану території, який погодив виконком

Отже, підприємець Олександр Осінка та «Полтавтрансбуд» отримали затверджений детальний план території. Наступний крок — зміна цільового призначення землі з будівництва приватної забудови на багатоквартирний будинок. Це питання можуть винести на сесію вже 10 липня. Якщо депутати підтримають це рішення, то забудовник може спокійно будувати будинок. Депутат Вадим Ямщиков впевнений, що на сесії депутати не дадуть голоси за будівництво.



Керівник фракції «Свобода» Юліан Матвійчук пояснив, що у місцевих мешканців претензії до будинку вздовж вулиці Юрія Тимошенка, де ділянка Олександра Осінки. Багатоповерхівка закриє вигляд приватним садибам, а забивання паль під неї, можуть зруйнувати стару багатоповерхівку навпроти. А ось до ділянки на вулиці Великотирнівській, де хоче будувати «Полтавтрансбуд», у людей претензій немає. Тому «Свобода» пропонує розділити ділянки й окремо проголосувати за багатоповерхівку на Великотирнівській.


Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?