Авторизация

Вісті з Полтави - Полтава замовила 950 нових сміттєвих контейнерів — з них 450 для роздільного збору скла, паперу та пластику


Вісті з Полтави - Полтава замовила 950 нових сміттєвих контейнерів — з них 450 для роздільного збору скла, паперу та пластику

Вигляд контейнеру для збору пластику ТОВ «ТК «Автофаворит», який виготовлявся для КАТП-1628

Полтава замовила київській компанії 950 баків для скла, паперу, пластику та змішаних відходів по 13 тисяч гривень кожний


Полтавське КАТП-1628 підписало 4 договори на 950 баків під роздільний та змішаний збір сміття на загальну суму 12,6 млн грн. Усі контейнери постачатиме київське ТОВ «Торгівельна компанія «Автофаворит». Про це «Полтавщині» стало відомо з порталу ProZorro.



Нагадаємо, 10 квітня комунальне підприємство оголосило шість тендерів на 1270 сміттєвих контейнерів різного призначення.


Призначення контейнера
К-ть
Ціна договору, грн
Ціна за одиницю, грн
великогабаритне
сміття
70
— *
— *
скло
250
— *
— *
скло
50
2 691 000
13 455
пластик
50
папір
100
пластик
250
3 362 000
13 448
змішані відходи
250
3 290 000
13 160
змішані відходи
250
3 291 000
13 164

* - опубліковане повідомлення про намір укласти договір



Наразі закінченими є чотири з них. В усіх чотирьох торгах участь брали три компанії: ПрАТ «Барський машинобудівний завод», ТОВ «Ренток груп» і ТОВ «ТК «Автофаворит». Усі чотири рази барська компанія пропонувала майже удвічі нижчі ціни, однак її пропозиції відхиляли через невідповідність та проблеми з документами.



Щодо решти двох учасників, то малоймовірно, що вони були справжніми конкурентами. Різниця між їхніми пропозиціями завжди складала 2-3 тис. грн, а судячи із зображень товару у тендерній документації, фірми пропонують однакові контейнери. «Ренток груп» і «ТК «Автофаворит» брали участь і в аналогічних торішніх тендерах КАТП, які потім були скасовані. Їх тодішній конкурент запорізьке ТОВ «ЮгСталь» говорило, що компанії пов’язані. Про це, наприклад, заявлялося у скарзі в рамках закупівлі сміттєвих баків в Авдіївці.



Те саме ТОВ «ЮгСталь» надсилало скарги про усунення дискримінаційних умов в тендерній документації і щодо усіх чотирьох завершених закупівель полтавського КАТП. АМКУ підтвердив наявність порушень і замовник їх виправив. Після цього договори були укладені.



Усі чотири документи КАТП-1628 опублікувало 2 липня — у першу годину початку доби. Найімовірніше, це робилося, аби конкуренти мали менше можливостей на оскарження.



За умовами контрактів, поставити 950 контейнерів «ТК «Автофаворит» має упродовж двох днів з моменту отримання заявки від замовника. Такі заявки КАТП може надіслати до кінця року, але намагатиметься якомога швидше. Кошти за товар постачальник отримає лише після того, як у КАТП-1628 будуть усі баки.



Судячи з документів переможця, вони матимуть логотип КАТП і розрізнятимуться за кольорами кришок — один колір під один тип сміття. За задумом КАТП-1628, контейнери під пластик матимуть оранжеві/жовті кришки, під скло — зелений, а під папір — синій.




Контейнер для збору пластику


Контейнер для збору скла


Контейнер для збору паперу


Контейнер для збору змішаних відходів










Окрім того, на етапі підписання договори на постачання ще 250 контейнерів для збору скла та 70 — для портальних сміттєвозів під великогабаритне сміття.



Додамо, що придбати такі самі контейнери Полтавське КАТП-1628 намагалося увесь минулий рік. Для цього у бюджеті закладали 22 млн грн. Упродовж травня-листопада 2019-го комунальне підприємство оголосило не менше 11 тендерів, більшість з яких дублювало один одного. Це робилося для «підстрахування» заблокованих закупівель.



У результаті КАТП спочатку «влипло» у фіктивний тендер з однаковими плямами від сканера у різних учасників. Потім запорізьке ТОВ «ЮгСталь», яке вже працювало з містом і поставило нібито неякісні баки, почало блокувати тендери за допомогою скарг. Врешті-решт, під кінець року організатор торгів вирішив скасувати їх усі через «зменшення видатків».  Вже на початку 2020 року керівник КАТП-1628 вчергове публічно розкритикував тендерну діяльність запорізького підприємства, звинувативши його у зриві конкурсів.



Нагадаємо, роздільний збір сміття у Полтаві запровадили на початку минулого року. Щоб запустити цей процес, Полтавське КАТП-1628 протягом року власними силами переобладнало близько 300 звичайних контейнерів для збору скла, пластика та паперу. За цей час комунальне підприємство продало вторсировини на понад 3 млн грн.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка