Авторизация

Вісті з Полтави - Інспектор патрульної поліції, який брав хабарі з дистриб’ютора американської фірми, постане перед судом


Вісті з Полтави - Інспектор патрульної поліції, який брав хабарі з дистриб’ютора американської фірми, постане перед судом

Посадовець вимагав хабара від фірми, яка займалася вантажними перевезеннями, щоб не притягувати їх до відповідальності за порушення правил великогабаритних і великовагових транспортних засобів.


Прокуратура Полтавської області направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно інспектора батальйону патрульної поліції у Кременчуці за ч. 2 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив та обіцянку здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави). Про це повідомили у прес-службі прокуратури Полтавської області.



За даними слідства, на банківську картку інспектора заступник керівника одного з товариств перерахував 16 тис. 300 грн неправомірної вигоди. За це правоохоронець пообіцяв вплинути на своїх колег щодо не притягнення до адміністративної відповідальності працівників ТОВ за порушення правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів.



У Єдиному реєстрі судових рішень містяться окремі подробиці цієї справи. Так, у ході досудового розслідування ДБР встановило, що службові особи Управління патрульної поліції у Кременчуці систематично вимагають та отримують неправомірну вигоду від суб’єктів господарювання. Тому мова може йти про групу правоохоронців, які брали хабарі не від одного підприємця.



Слідство зібрали велику доказову базу: інформація про рух коштів, фото, відеофіксація банківських операцій з камер спостереження, встановлених на банкоматі при користування банківською картою «Приватбанку», яку використовував правоохоронець, протокол огляду відеозаписів з автомобільних відеореєстраторів вантажних автомобілів ТОВ «НФМ Агро». Останнє товариство — це офіційний дистриб’ютор американської сільськогосподарської техніки Case IH.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка