Авторизация

Вісті з Полтави - У Лук’янівському СІЗО Києва побили кримінального авторитета Самвела Донецького — відео побиття «злили» в мережу


Вісті з Полтави - У Лук’янівському СІЗО Києва побили кримінального авторитета Самвела Донецького — відео побиття «злили» в мережу

Самвела Донецького затримали у Полтаві за підозрою у створенні злочинної організації, бандитизмі та вбивстві — його відправили в Лук’янівське СІЗО, де побили нібито за «злив» в СБУ компромату щодо Арсена Авакова


22 травня 2020 року на Youtube-каналі «Воръ законникъ» розмістили відео побиття в Лук’янівському СІЗО Самвела Мартиросяна (Донецького) нібито за співпрацю з СБУ. В описі до відео зазначено, що підозрюваний в створенні злочинної організації, бандитизмі та вбивстві «зливав» в СБУ компромат на міністра МВС Арсена Авакова, задля шантажу по справі Павла Шеремета..



Після затримання у Полтаві Самвела Донецького посадили у Лук’янівку, де той ніби «злив» інформацію про наближених до Авакова і був за це побитий



19 вересня 2019 року у Полтаві затримали кримінального авторитета Самвела Мартиросяна (Донецького), його 58-річну поплічницю та двох найближчих виконавців. 60-річного Самвела Мартиросяна підозрюють у створенні злочинної організації, незаконному заволодінні транспортним засобом, хуліганстві, шахрайстві, нанесенні умисного тілесного ушкодження середньої тяжкості (ст. 255, ст. 189, ст. 296, ст. 190, ч. 3 ст. 27 ст. 122 КК України).







Затримання Геннадія (Саркіса) Агаджаняня та Самвела Мартиросяна (Донецького)

Крім того, Самвела та двох найближчих учасників банди підозрюють у вбивстві колишнього співмешканця поплічниці Мартиросяна на території Республіки Вірменія. За вчинення цього групового злочину фігуранти перебували у міжнародному розшуку Інтерполу.



19 вересня минулого року на вулиці Соборності, поблизу будівлі Полтавського апеляційного суду, затримали голову обласної вірменської громади «Урарту» Геннадія (Саркіса) Агаджаняна, А 21 вересня 2019-го Геннадію Агаджаняну повідомили про підозру у створенні злочинної організації, вчиненні злочину злочинною організацією, вимаганні, хуліганстві та незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 296, ч. 1 ст. 263 КК України.).



Печерський районний суд міста Києва взяв Самвела Донецького під варту без права внесення застави, а Геннадію Агаджаняну визначив 5 млн грн застави. 7 жовтня 2019-го Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід для Агаджаняна на тримання під вартою без застави.



Після цього обидва відправилися у СІЗО. Зокрема, Самвел — у Київський слідчий ізолятор № 13 («Лук’янівка»), де провів понад півроку. За цей час особи, які перебували з ним під вартою, побили затриманого.




Відео побиття Самвела Мартиросяна в СІЗО

В описі до відео зазначено, що в СІЗО Самвел почав співпрацювати з СБУ. Донецький нібито надавав їм інформацію про людей з найближчого оточення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.



Зокрема інформація стосувалася Вілена Шатворяна, народного депутата 7-го скликання від «Партії Регіонів». Наразі Вілен Шатворян нібито є бізнес-партнером Арсена Авакова та представляв у Харківській області Юрія Іванющенка (Єнакієвського), бізнесмена та народного депутата 6-го та 7-го скликань від «Партії Регіонів».



Інформацію, яку в СБУ повідомив Самвел про зв’язок між Віленом Шатворяном, харківським бізнесменом Володимиром Манукяном та Арсеном Аваковим, голова СБУ Іван Баканов, нібито, збирався використовувати для шантажу Авакова у справі вбивства Павла Шеремета. Крім того, завдяки цій інформації, Баканов хотів змусити Нацполіцію не знаходити вбивць журналіста серед співробітників Департамента контрразвідки СБУ і голів Закарпатської ОДА.






На відео у тісному коридорі двоє чоловіків б’ють Самвела Донецького. Один із нападників говорить, щоб Самвела не били по обличчю. Побиття супроводжується питаннями Донецького: «За що, братик?» та «Чому?». Нападник відповідає: «Ти п****ш на наших братів!» та «Наших братиків ти «злив». В кінці відео нападники питають, чи зрозумів Самвел, за що його побили, останній відповідає: «Так, зрозумів».



Після побиття суд наказав перевести Самвела Донецького до іншого СІЗО



Інформація про побиття, зокрема, підтверджується й ухвалами з Єдиного державного реєстру судових рішень. Відповідно до клопотання захисника підозрюваного Мартиросяна Миколи Кушніренка, «...в ДУ «Київський слідчий ізолятор» до підозрюваного неодноразово застосовували насильство у вигляді побиття, зокрема 11 квітня 2020... ».






Крім того, 9 квітня другий адвокат Мартиросяна Руслан Сушко подав до суду клопотання про невідкладне проведення судово-медичного обстеження підозрюваного через те, що 8 квітня 2020 року в Київському слідчому ізоляторі Самвела Мартиросяна побили працівники установи та невідомі йому особи. У клопотанні адвокат просив змінити місце тримання під вартою з СІЗО на спеціалізоване відділення лікарні швидкої допомоги або ізолятор тимчасового тримання.



Під час розгляду вищезгаданого клопотання прокурор Павло Ковтонюк зауважив, що конвой вже викликав швидку допомогу, яка оглядала підозрюваного та тоді ж склала відповідний документ. Тому прокурор наполягав на відмові у задоволенні клопотання. Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання захисника частково та призначив невідкладне проведення судово-медичного обстеження підозрюваного.



Зауважимо, що того ж дня Самвел Мартиросян (Донецький) подав заяву про відвід слідчого судді. Аргументував це тим, що він боїться слідчу суддю Ірину Григоренко.






Крім того, 10 квітня під час розгляду щодо продовження запобіжного заходу Самвелу Мартиросяну адвокат Кушніренко також заявляв відвід судді. На думку адвоката, слідчий суддя не може розглядати дане клопотання через те, що у захисту виникли сумніви щодо неупередженості слідчого судді у розгляді даного клопотання, оскільки слідчий суддя не в повній мірі задовольнив клопотання сторони захисту в порядку ст. 206 КПК України — стосовно загальних обов’язків судді щодо захисту прав людини.



Також усний відвід подав і адвокат Сушко. Він вважає, що дії слідчого судді Ірини Григоренко не заслуговують на довіру та викликають сумніви у її неупередженості щодо розгляду цього клопотання.




Самвел Мартиросян заявив, що боїться суддю Ірину Григоренко

В усіх клопотаннях щодо відводу судді Печерський райсуд відмовив.



Нагадаємо, що підозрюваного в бандитизмі голову Полтавської обласної вірменської громади «Урарту» Геннадія Агаджаняна 7 червня випустили з СІЗО під цілодобовий домашній арешт. Про це «Полтавщині» стало відомо з власних джерел.



Натомість, 4 червня Самвелу Мартиросяну суд продовжив запобіжний захід — тримання під вартою до 14 липня 2020 року включно. Крім того, Печерський райсуд доручив ДБР у Києві провести дослідження фактів побиття підозрюваного 8 квітня 2020 року о 23:20 у Київському СІЗО.



Також суд постановив забезпечити невідкладне проведення судово-медичного обстеження Самвела Мартиросяна та вжити необхідні заходи для забезпечення безпеки підозрюваного — перевести його до іншого слідчого ізолятора або в інше місце зі спеціальним режимом тримання.


Іван СМІРНОВ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка