Авторизация

Вісті з Полтави - У Горішніх Плавнях кіберполіція викрила хакера


Вісті з Полтави - У Горішніх Плавнях кіберполіція викрила хакера

Фото: mvs.gov.ua

За допомогою шкідливого програмного забезпечення зловмисник отримував конфіденційну інформацію користувачів мережі. Для приховання злочинної діяльності використовував низку анонімайзерів та проксі-серверів.


Співробітники кіберполіції в Полтавській області спільно зі слідчими Полтавщини, із залученням підрозділу особливого призначення КОРД,  під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрили 32-річного жителя Горішніх Плавнів у копіюванні персональних даних користувачів мережі. Про це повідомив Департамент кіберполіції Національної поліції України.



Кіберполіція встановила, що для протиправної діяльності хакер використовував веб-форуми «тіньової» тематики на яких розповсюджував «троянські» програми, що містили вірус. 



Вказаний вірус був призначений для крадіжки персональних даних користувачів мережі. Після завантаження на комп’ютер програма шукала паролі до аккаунтів соціальних мереж та платіжні системи, паролі від поштових скриньок, а також ключі від гаманців різних криптовалют.






Для приховання своєї злочинної діяльності, зловмисник використовував низку анонімайзерів та проксі-серверів.



Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання фігуранта. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, жорсткі диски, флеш-накопичувачі, банківські картки, сім-карти та стартові пакети. Вилучене обладнання направлено на експертизу.



За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут)  Кримінального кодексу України. Після отримання результатів експертизи буде вирішено питання щодо оголошення підозрюваному про підозру. Йому загрожує до 2 років ув’язнення.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?