Авторизация

Вісті з Полтави - 27 травня у Полтаві відновили роботу 11 закладів дошкільної освіти(перечень)


Вісті з Полтави - 27 травня у Полтаві відновили роботу 11 закладів дошкільної освіти(перечень)

Із 55 ЗДО сьогодні відновили свою роботу після карантину лише 11 закладів. Інші будуть поступово відкриватись після проходження комісійної перевірки


Станом на ранок 27 травня у Полтаві готові приймати дітей 11 закладів дошкільної освіти із 55-ти. Про це повідомили у прес-службі Полтавської міськради.



Мова йде про наступні заклади:


ДНЗ № 1 «Веселка»
ДНЗ № 4 «Золотий колосок»
ДНЗ № 5 «Ягідка»
ДНЗ № 7 «Теремок»
ДНЗ № 13 «Сонечко»
НВК № 16
ДНЗ № 29 «Орлятко»
Початкова школа № 43
ДНЗ № 46 «Бджілка»
ДНЗ № 47 «Золота рибка»
ДНЗ № 72 «Веснянка».

Дозволи на відкриття дитсадки отримують після комісійного обстеження, яке спільно проводять міська влада та Держпродспоживслужба. Зокрема, кожен заклад повинен пройти перевірку на наявність протиепідемічних заходів, визначених Кабміном. Це наявність медичних масок, рукавичок, антисептиків та безконтактних термометрів. Також батьки повинні передати дитину вихователям не у приміщенні, а у дворі закладу (так само і забирати).



Окрім цього комісія перевіряє проби із системи водопостачання, щоб переконатися у безпечності води після тривалого простою. Після чого підписуються відповідні акти.



Існує ще одна технічна перепона — батьки мають взяти від педіатра медичну довідку про здоров’я дитини. Наразі у медичному департаменті визначають 3 конкретні дні, протягом яких батьки можуть без черг отримати такі довідки для своїх дітей.



Заступник міського голови Тетяна Юрченко уточнила:



— Щоб максимально спростити її отримання, організували в лікарняних закладах «Дні здорової дитини». Всі педіатри попереджені й чекають на вас, шановні батьки з дітьми, у понеділок, середа, п’ятниця!



Як бачимо, після анонсування міською владою підготовки до відкриття дитсадків — процес не став одномоментним і застопорився в бюрократичних процедурах.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?