Авторизация

Вісті з Полтави - На недобудованій частині бульвару Богдана Хмельницького будують трасу для велосипедів


Вісті з Полтави - На недобудованій частині бульвару Богдана Хмельницького будують трасу для велосипедів

Любителі велоспорту будують в мікрорайоні Левада памп-трек, на якому можна їздити, не крутячи педалі


На Леваді любителі велоспорту будують памп-трек. Роблять його на недореконструйована частина бульвару Богдана Хмельницького. Ініціатор створення треку полтавець Павло Нагорний. Дозвіл на будівництво дав голова Подільської райради Полтави Євген Нагорний.




Недореконструйована частина бульвару Богдана Хмельницького у 2019 році

Трасу для велосипедів почали робити 24 травня п’ятеро полтавців власними силами. Спочатку вони розчистили ділянку від сміття і чагарників, а потім, взявши лопати й віброплиту, почали класти трасу. Закільцьований трек складається із ям і пагорбів та нагадує за формою хвилі. Так велосипедист, качаючись, може проходити трек і не крутити педалі.






Траса ще не дороблена. Головна проблема — короткі повороти, їх важко пройти на велосипеді. Треба розширити нахили, щоби збільшити радіус повороту. Доробити трасу планують за тиждень.



На своїй сторінці у Facebook Павло Нагорний написав:



— Хто гуляє по бульвару Богдана Хмельницького (м-н Левада), добре знає купу землі, яка залишилась після часткової реконструкції бульвару ще кілька років тому. В середині купи трохи підживав безхатько який зносив туди різний непотріб і сміття. Ще тут вигулювали собачок які лишали за собою купки добрив.



По цих пагорбах іноді бігали дітки, граючи в квача, і наражали себе на небезпеку наступити на гостре сміття, якого там будо вдосталь (бите скло, цвяхи, шмати бетону й цегли, сьогодні знайшли навіть декілька шприців ) Також бачив як малеча намагалася прикатувати ці пагорби на самокаті і вело, але безуспішно через круті і дуже часті нерівності. Ще восени минулого року в мене народилася ідея зробити на цьому місці «памп трек» (гірка для катання), яких в Європі безліч у парках та на ігрових майданчиках.



Був зроблений проект, який ми погодили з головою Подільської районної ради Євгеном Нагорним. І сьогодні нарешті приступили до реалізації. Було вивезено 5 величезних пакетів сміття, перекопано 200 квадратних метрів землі висотою до 50 см. І ось він результат — перший памп-трек в межах міста Полтави майже готовий.



Зараз вже можна катати, але пагорби трохи крутенькі, що зміниться після першого дощу і невеличкої прикатки всіма бажаючими. На узбіччях лишилося видалене гілля й кущі, які мають бути вивезені найближчим часом. Маємо надію, що ця європейська локація впишеться в плани подальшої реконструкції бульвару і обросте інфраструктурними об’єктами. Цей проект — наглядний приклад, що власна ініціатива може перетворити звичайну купу землі на цікавий спортмайданчик з мінімальними вкладеннями (оренда віброплити та позичені лопати).



Величезна подяка друзям за участь — ви справжні молодці.









До речі, памп-трек і траса для дьорт джампінгу є у Хоролі. Їх побудували місцеві велоспортсмени за сприяння міської ради.






Нагадаємо, що бульвар Богдана Хмельницького почали реконструювати у 2017 році. Договір на суму 6,5 млн грн отримав ТОВ «Стривер». Роботи розбили на дві черги. У 2018 році на бульварі встановили нові ліхтарі, лавки, урни, поклали плитку. Всього встигли витратити 2,6 млн грн.



Оновлена частину бульвару від проспекту Вавілова до будинку № 18/12 на вул. Головка змінила вигляд району і стала улюбленим місцем відпочинку мешканців Левади. Тендер на решту робіт поки не оголошували, тому 200-метровий відрізок бульвару до вул. Головка залишився із розбитим асфальтом.


Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка