Авторизация

Вісті з Полтави - У міській лікарні № 5 одночасно звільнилося 15 медсестер через побоювання інфікуватися коронавірусом


Вісті з Полтави - У міській лікарні № 5 одночасно звільнилося 15 медсестер через побоювання інфікуватися коронавірусом

КП «5 міська клінічна лікарня Полтавської міської ради»

Керівник лікарні В’ячеслав Томенко говорить, що усі медсестри — молоді, а перевірені кадри, які пережили вірусну епідемію у 2009 році, продовжують працювати. Однак лікарня шукає інший персонал на вакантні посади


Після перепрофілювання Полтавської міської клінічної лікарні № 5 в інфекційний Центр для мешканців Полтави, з цього медичного закладу на вул. Духова, 6-в одночасно звільнилося 15 медсестер. За нашою інформацією, вони працювали в терапевтичному відділенні. Мотив звільнення — страх інфікуватися коронавірусом, адже вони не мали належних засобів індивідуального захисту. А обіцяна доплата до окладу в 300% почне виплачуватися тільки за умови госпіталізації першого «коронавірусного» пацієнта.



Директор КП «5-а міська клінічна лікарня» В’ячеслав Томенко повідомив, що ці медсестри — молоді. А перевірені кадри, які пережили хвилю вірусної епідемії 2009 року, залишились працювати і є «патріотами своєї справи». Всього у лікарні працює 150 осіб. Наразі лікарня шукає заміну на вакантні місця.



Стосовно фобій молодих медсестер, то В’ячеслав Томенко повідомив, що лікарні добре допомагають волонтери та представники бізнесу — заклад має і захисні костюми, і засоби індивідуального захисту.



Нагадаємо, що окремі полтавські лікарі скаржилися на те, що мають одну медичну маску на тиждень.



На ранок 9 квітня на Полтавщині зафіксовані 10 нових підозр на COVID-19. Це 58-річна полтавка, 42-річна мешканка та 16-річний мешканець Горішніх Плавнів, 58-річний мешканець Пирятина, 49-річний та 34-річний мешканці Лохвиці, 63-річний, 55-річна та 35-річна мешканці Миргорода.



З початку епідемії в області зафіксовано 121 підозру.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка