Авторизация

Вісті з Полтави - На ремонті терміналу аеропорту «Полтава» розікрали 5 млн грн — підрядник отримав підозру


Вісті з Полтави - На ремонті терміналу аеропорту «Полтава» розікрали 5 млн грн — підрядник отримав підозру

Сергій Штрікуль

Екс-керівника ТОВ «БК «Центр-Буд» Сергія Штрікуля підозрюють у шахрайстві, ухиленні від сплати податків та службовому підробленні. Обсяг збитків — 5,3 млн грн


За процесуального керівництва прокуратури області директору полтавського товариства повідомили про підозру у шахрайстві (ч. 3 ст. 190 КК України), в ухиленні від сплати податку на додану вартість (ч. 2 ст. 212 КК України) та службовому підробленні (ч. 2 ст. 366 КК України). Про це повідомили у прес-службі прокуратури Полтавської області.



За версією слідства, директор товариства виграв тендер та отримав з бюджету гроші на будівельні роботи в приміщенні КП «Аеропорт-Полтава», однак виконав їх не в повному обсязі, таким чином заволодівши майже 340 тис. грн бюджетних коштів. Окрім цього керівник ухилився від сплати податків на суму понад 5 млн грн.



Дії посадовця були викриті прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в Полтавській області. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.



З власних джерел «Полтавщині» відомо, що мова йде про колишнього директора ТОВ «БК «Центр Буд» Сергія Штрікуля.



Нагадаємо, що за капремонт будівлі аеровокзалу з улаштуванням міжнародного пункту пропуск підрядник отримав від департаменту будівництва ПОДА 36 млн грн. Тобто, правоохоронці закидають йому крадіжку 1/7 від цієї суми.



Взагалі, на момент отримання чергового підряду на капремонт аеропорту від департаменту будівництва Полтавської ОДА «БК «Центр-Буд» вже був фігурантом у кримінальному проваджені щодо розтрати бюджетних коштів. «Полтавщина» писала про цю фірму, яка за рік отримала держпідрядів на 100 млн грн, ще у лютому 2018 року. Це без підряду на аеропорт. Один із прикладів — будівництво басейну в Розсошенцях.



У жовтні 2019 року директор ПОКП «Аеропорт-Полтава» в інтерв’ю Poltavske.TV запевнив глядачів, що жодних кримінальних проваджень щодо розкрадення коштів вже не існує.






У листопаді 2019 року у ТОВ «БК «Центр-Буд» змінився власник (товариство переписали від Зої Шахбазової на Руслана Сазонова) та директор (замість Сергія Штрікуля компанію очолив Віктор Гук).


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка