Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві громадським транспортом дозволять користуватися злее працівникам «життєзабезпечувальних» галузей


Вісті з Полтави - У Полтаві громадським транспортом дозволять користуватися злее працівникам «життєзабезпечувальних» галузей

Фото: Микола Лисогор

З 6 квітня у громадському транспорті Полтави зможуть їздити лише медики, аптекарі, продавці, військові, поліцейські, рятувальники, журналісти, комунальники, працівники транспорту, банків та інших важливих установ


З понеділка, 6 квітня, транспорт у Полтаві перевозитиме виключно працівників життєзабезпечувальних галузей. Це медики й аптекарі, поліцейські та рятувальники, військові, продавці, працівники транспортної інфраструктури, працівників засобів комунікацій і зв’язку (зокрема, журналісти й прес-служби), працівники банків і фінансисти, комунальники та працівники водо-та енергозабезпечення. Про це повідомила прес-служба Полтавської міськради.






Це неповний список тих, хто із понеділка ще зможе скористатись громадським транспортом. Відповідні обмеження передбачені у новій редакції постанови Кабміну від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».



Згідно з пунктом 9 документу, забороняється здійснювати регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, зокрема пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі:



Водночас заборона не поширюється на перевезення легковими автомобілями та пасажирські перевезення обраного переліку працівників різних сфер і галузей, що забезпечують життєдіяльність міста.



До цього переліку входять установи, які мають безперервний промисловий цикл та заклади, які забезпечують:


охорону здоров’я;
продовольче забезпечення;
урядування та надання найважливіших державних послуг;
енергозабезпечення;
водозабезпечення;
зв’язок та комунікації;
фінансові та банківські послуги;
функціонування інфраструктури транспортного забезпечення;
сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури;
установи, які мають безперервний промисловий цикл.

Водночас постанова встановлює нові обмеження на кількість осіб, яких можна перевозити в салонах тролейбусів і автобусів одночасно. Замість половини від сидячих місць (як було раніше) тепер можна перевозити пасажирів за кількістю повних сидячих місць.



Щоб означені такі працівники могли скористатися транспортом, керівники перелічених підприємств мають видати своїм підлеглим спеціальні посвідчення, або іменні довідки з місця роботи. Дійсними вони будуть тільки за наявності паспорта чи іншого посвідчення особи.



Решта пасажирів у тролейбуси та автобуси зайти не зможуть. Заборона не розповсюджується на легковий транспорт: таксі, власний автомобіль тощо.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка