Авторизация

Вісті з Полтави - Вчасна допомога врятує життя: у Щербанівській ОТГрам створили Штаб з ліквідації наслідків коронавірусу


Вісті з Полтави - Вчасна допомога врятує життя: у Щербанівській ОТГрам створили Штаб з ліквідації наслідків коронавірусу

Голова Щербанівської сільської ради Ігор Процик

У випадку захворювання на COVID-19 життя людини та оточуючих залежить від своєчасно вжитих заходів. Для оперативної координації дій різних спецслужб у Щербанівській громаді створили Штаб з ліквідації наслідків, пов’язаних з коронавірусом. Його члени допомагатимуть медикам і ДСНС, а також вирішуватимуть нагальні питання щодо ізоляції чи розміщення хворих.


Другого квітня в Щербанівській ОТГ утворили Штаб з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.



— Наше головне завдання — благополуччя і здоров’я мешканців громади. Щоб у разі необхідності захистити людей і надати їм допомогу, потрібно готуватися завчасно. Тоді ми зможемо без зволікань взяти ситуацію під контроль, — зазначає Ігор Степанович.



Начальником Штабу призначили начальника управління ЖКГ, архітектури та містобудування та депутата сільської ради В’ячеслава Макаренко. Секретарем — спеціаліста управління ЖКГ Володимира Півня.




Начальником Штабу призначили В'ячеслава Макаренко

— У випадку розповсюдження коронавірусу серед мешканців Щербанівської громади розмістимо людей на лікування до медичних закладів. Якщо хворих буде занадто багато — переобладнаємо школи та клуби. Залучатимемо резерви, в тому числі і приватного характеру. За потреби використаємо готелі, які знаходяться на нашій території, — розповідає начальник Штабу В’ячеслава Макаренко.



У разі виявлення хвороби на території громади Штаб координуватиме роботу ДСНС, місцевих АЗПСМ, взаємодіятиме з вищими ланками медицини. Це дозволить сконцентрувати сили у боротьбі з поширенням хвороби.



До Штабу увійшли керівники громади, медики, освітяни, соціальні робітники, громадські діячі. Також до Штабу запросили депутата Щербанівської сільради Анатолія Вертелецького. Загалом 13 членів. Збиратимуться за необхідності, але робота триватиме цілодобово.



Штаб оперативно реагуватиме на ситуацію та вживатиме необхідні заходи без зайвих бюрократичних затримок. Все це допоможе максимально зберегти життя мешканців громади.


Пресслужба Щербанівської ОТГ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка