Авторизация

Вісті з Полтави - Проєкт «Відеоісторія». під час карантину і підготовки до ЗНО старшокласникам Полтавщини пропонують лекцію про революцію 1917-21 років


Вісті з Полтави - Проєкт «Відеоісторія». під час карантину і підготовки до ЗНО старшокласникам Полтавщини пропонують лекцію про революцію 1917-21 років

Північно-східний міжрегіональний відділ Українського інституту національної пам’яті (УІНП) запускає оприлюднення у електронних ЗМІ області серії відеоуроків для вчителів і старшокласників Полтавщини з метою перегляду режимі он-лайн.


Освітній проєкт «Відеоісторія» УІНП започаткував саме для освітянського середовища два роки тому. Зокрема, проєкт знадобиться для підготовки до ЗНО та закріплення щойно вивченого як ролик-актуалізація знань. Сьогодні запрошуємо переглянути відеолекцію «Українська революція 1917-21 років. Як творилася держава».  «Проєкт «Відеоісторія» нині набуває ще більшої ваги і актуальності, оскільки є потужним чинником підготовки старшокласників до ЗНО, яке попри ситуацію з короновірусом неодмінно відбудеться цьогоріч. Таке рішення прийняв Кабмін, так запевнили у міністерстві освіти і науки. Тож ,сподіваюся ці відеоуроки стануть важливим джерелом отримання знань в умовах карантину», — наголосив регіональний представник Українського інституту національної пам’яті (УІНП) в Полтавській області Олег Пустовгар. Він повідомив , що кожен охочий зазначений відеоконтент може переглядати у зручний йому час на офіційному сайті УІНП.



За словами Олега Пустовгара, це цикл відеолекцій про події історії України в ХХ столітті. Матеріал відповідає шкільній програмі та може бути використаний під час пояснення вчителем нових тем — як ілюстративне, так і самостійне джерело інформації. А ще «Відеоісторію» вчителі і учні можуть використовувати при узагальненні, систематизації і як вступ під час вивчення нової теми. Відеоуроки мають стати поштовхом до обговорення, дискусії, започаткування нових творчих проєктів, сприяти розвитку критичного мислення.



Спікером відеолекції «Українська революція 1917-21 років. Як творилася держава» виступив співробітник УІНП , історик Павло Подобєд. Формат — розповідь спікера, поєднана із візуалізацією за допомогою інфографіки, реконструкцій, анімації, анімованих карт. Відеолекції спираються на документи, фото, хроніку, спогади учасників подій. Хронометраж відеолекції: 17 хвилин. Виробництво: divaki production. «Я неодноразово спостерігав наскільки частині вчителів історії важко перебудуватися під нові реалії. І нам замало розповісти про якісь факти чи дати. Потрібно знайти відповідну форму, яка запалила б цей інтерес і в дітях, і в дорослих, допомогла їм правильно зорієнтуватися в історії Визвольних змагань, усвідомити причинно-наслідкові зв’язки. І ці відеолекції — це наша спроба створити такий продукт», — зауважив Павло Подобєд.


Північно-східний міжрегіональний відділ УІНП

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка