Авторизация

Вісті з Полтави - Полтава без конкурсу за 750 тисяч гривень замовила респіратори у фірми спонсора СДП


Вісті з Полтави - Полтава без конкурсу за 750 тисяч гривень замовила респіратори у фірми спонсора СДП

Респіратор протиаерозольний TFM 220 FFР2

Сергій Тупікін, який є членом команди СДП, цілком законно і без проведення конкурсу поставить 15 тисяч респіраторів за ціною 50 грн кожен


31 березня управління з питань цивільного захисту Полтавської міської ради уклало договір з ТОВ «Фірма Айлант ЛТД» на поставку протиаерозольних респіраторів. Процедура відбулася без конкурсу.



Вартість угоди — 750 тис. грн за 15 тис. респіраторів. Вартість одиниці товару — 50 грн. 



У документації є опис товару:



Респіратор протиаерозольний TFM 220 FFР2, має форму напівмаски з фільтруючого негорючого матеріалу;


внутрішній шар м’який гіпоалергенний матеріал, що фільтрує з внутрішньої сторони, в тому числі й на краю, який не викликає дискомфорту, натирання, печіння, роздратування працівника;
надійна фіксація на голові 4-точковим кріпленням гумок, які регулюються і не тиснуть на обличчя, шию, потилицю;
забезпечує захист органів дихання від аерозолів (твердих і рідких), від органічних парів і кислих газів, від нетоксичного пилу і туманів до 12 ГДК (FFP2).

Якщо коротше, то респіратор FFР2 належить до респіраторів із середнім ступенем захисту.






Керівник прес-служби Полтавської міськради Віталій Улибін повідомив, що ці респіратори не підуть медикам, які мають (або матимуть) безпосередній контакт із хворими на COVID-19:



— Респіратори розподілять між медиками, які будуть виїжджати у складі мобільних бригад до ймовірних хворих. Їх також отримають комунальники та рятувальники, які дезінфікують житлові будинки та інші території міста. Цими масками забезпечать і людей, які будуть контролювати дотримання карантину у парках, скверах та дитячих майданчиках. Коли облаштують карантинні пункти на в’їздах до міста, то ці респіратори також знадобляться.



Чому закупівля відбулася без конкурсу



20 березня 2020 року Кабмін України прийняв постанову № 225, яка визначила перелік медичних виробів, товарів та послуг з протидії поширенню коронавірусу, яку будуть закуповуватися поза тендерами. 29 березня Кабмін розширив цей перелік.



У вище зазначений список входить і «медична маска», як засіб індивідуального захисту.



Знову Сергій Тупікін



Відзначимо ще один момент у цій закупівлі. Директором ТОВ «Фірма Айлант ЛТД» є Сергій Семенович Тупікін. Місяць тому його ім’я згадувалося у якості співвласника ТОВ «СВ Медікал», якому за відсутності конкурентів надали в оренду під аптечний пункт 18,3 м² на території КП «3-я міська клінічна поліклініка». «Полтавщина» тоді згадала, що Сергій Тупікін є спонсором СДП, яка має у міськраді секретаря та фракцію. Олександр Шамота тоді підтвердив належність Тупікіна до СДП, у списках якої він перебуває як кандидат в депутати Полтавської облради:



— Так, Сергій Тупікін є членом нашої команди, але що тепер, не вести йому бізнес?



Якщо ім’я Сергія Тупікіна й надалі буде з’являтися у сфері медзакупівель, то можна буде говорити не просто про бізнес, займатися яким йому ніхто не забороняє, а про бізнес із преференціями від влади. А цей вид бізнесу інколи викликає запитання якщо не у правоохоронців, то у територіальної громади.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?