Авторизация

Вісті з Полтави - Візит Президента Володимира Зеленського на Полтавщину(трансляція)


Вісті з Полтави - Візит Президента Володимира Зеленського на Полтавщину(трансляція)

За планом, Володимир Зеленський відвідає будівництво дороги у Кобеляках, привітає людей, які відбули двотижневу обсервацію у Нових Санжарах та приїде на бізнес-форум до Полтави


Сьогодні Полтавщина очікує на неодноразово анонсований візит Президента України Володимира Зеленського до Полтавської області.



У Нових Санжарах біля однойменного санаторію Нацгвардії велика група журналістів та поліції чекають на приїзд глави держави. На 12-ту годину запланована довгоочікувана подія для усіх, хто перебуває у місцевому санаторії. 103 людини вийдуть з обсерватора і роз’їдуться по домівкам. Батьки та рідні цих людей чекають на них, щоб вручити їм квіти. А дехто привіз й домашні пиріжки.






Відомо, що Володимир Зеленський спочатку має прилетіти на гелікоптері на будівництво швидкісної траси Дніпро — Кобеляки — Решетилівка. Після цього його очікує зустріч із «китайськими санжарцями», а далі — він має відбути до Полтави, де візьме участь у бізнес-форумі.







Трансляція з будівництва автодороги Н-31 Дніпро — Царичанка — Кобеляки — Решетилівка

11:15 — Володимир Зелененький прилетів на Полтавщину на вертольоті. В ці хвилини у Кобеляках оглядає стан будівництва цементобетонної дороги  Н-31 Дніпро — Царичанка — Кобеляки — Решетилівка. Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов розповідає главі держави про об’єкти будівництва на Полтавщині: дитячі садочки, стадіони, лікарні, які будуть здані в експлуатацію протягом 2020 року.






11:20 — Олег Синєгубов розповів Володимиру Зеленському про довгобуд — басейн у Полтаві на вул. Петра Юрченка, 1, який будується з 2007 року. Його будівельна готовність — 75%. Область очікує виділення з держбюджету 60 млн грн, тоді 30 млн буде виділено з місцевих бюджетів. Президент прокоментував, що це «сором будувати 2007 року» і пообіцяв підтримати проект. Також він запитав, чому місто не може долучитися до цього будівництва. На це голова Полтавської облради Олександр Біленький вставив репліку, що місто не може навіть виділити кошти на дорогу Київ — Харків в межах міста. Президент вчергове здивувався, чому місто не хоче долучитися до будівництва басейну. На жаль, ніхто не згадав, що будівництво басейну роками фінансувалося винятково із міського бюджету, який цей об’єкт самотужки «не тягнув».




Володимир Зеленський та Олег Синєгубов

11:25 — Олег Синєгубов розповів про ще один довгобуд — обласну філармонію. У 2020 році заплановано виділити 10 млн грн на цей об’єкт і планується збільшити фінансування, якщо буде допомога від держави. Всього ще потрібно залучити 80 млн грн. Область має перевиконання на 2019 рік 350 млн, але ця сума буде розподілятися й на інші об’єкти. Володимир Зеленський здивувався, чому до проекту не долучаються бізнесмени та меценати.



Синєгубов: Працюємо над цим, знайдемо кошти, пане президенте.
Зеленський: Оце нормальна відповідь.



11:30 — Олег Синєгубов доповів, що у 2020 році область отримає 1 млрд 300 млн грн на капітальний та поточний ремонт доріг місцевого значення. Заплановано відремонтувати 95 км. Президент здивувався, чому тільки 95 км із 7,8 тисяч. Губернатор доповів, що поточний ремонт одного кілометра коштує від 5 млн, капітального — від 18 млн.






Щодо траси Київ — Харків в межах Полтави, то вона не ремонтувалася 4 роки. 214 млн — загальний кошторис, але місто не виділило, всупереч домовленостям, свою половину. Наразі на завершення ремонту не вистачає 90 млн грн. Область виділить 30 млн грн, Дорожній фонд з перевиконання виділить свою частку, щоб завершити цей об’єкт. Ця ділянка траси М-03 буде завершена у 2020 році.



11:55 — Нові Санжари готуються зустрічати президента України.




Трансляція UA: Полтава з Нових Санжар

12:00 — Обсервованих людей випустили з медцентру в Нових Санжарах в обійми рідних та друзів. Президента зустрічає міністр МВС Арсен Аваков.













Українці та іноземці, які вийшли з обсервації

12:15 — Володимир Зеленський прибув на територію медцентру «Нові Санжари».


Микола ЛИСОГОР, Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?