Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві міський притулок для тварин перейменують в обласний, щоб отримати кошти на його будівництво


Вісті з Полтави - У Полтаві міський притулок для тварин перейменують в обласний, щоб отримати кошти на його будівництво

Ескіз притулку для тварин, який планують побудувати на вул. Заводській, 1д

Олексій Чепурко пояснив, що притулок для безпритульних тварин перейменують на обласний, щоб отримати кошти на його будівництво від області, держави та міжнародних організацій


Заступник міського голови з питань УЖКГ Олексій Чепурко розповів «Полтавщині» про намір перейменувати притулок для безпритульних тварин на обласний.



Нагадаємо етапи реалізації проекту. Так, 19 березня 2018 року, після 7 років обіцянок, у Полтаві замовили розробку проекту притулку для безхатніх тварин. Управління житлово-комунального господарства виконкому Полтавської міськради уклало відповідний договір з ФОП Юрієм Павловичем Олійником. Проект мав бути виготовлений до 3 вересня 2018 року.



У квітні 2019 року Олексій Чепурко повідомив, що проект вже виконаний та пройшов експертизу.



Наразі з порталу публічних фінансів Є-data відомо, що розробник отримав 85 тис. грн з 283 тис. грн, які передбачав початковий договір.













Ділянка поблизу заводу ГРЛ, на якій мають побудувати притулок для тварин

20 грудня 2019 року на сесії міськради депутати затвердили бюджет Полтави на 2020 рік та визначили перелік об’єктів, фінансування яких буде здійснюватися коштом бюджету розвитку. Відповідно до цього, на будівництво притулку для безпритульних тварин місто виділило 500 тис. грн.



Олексій Чепурко пояснив, що підготовчі роботи щодо притулку тривають. Міська влада хоче змінити назву притулку на обласний, щоб отримати кошти на будівництво від держави та області, а також від міжнародних організацій.



— Зараз внесемо зміни в назву об’єкту, — говорить він. — Ми звернемось до депутатської комісії з містобудування — лист вже направили, стосовно перейменування притулку в обласний. Ми сподіваємось, що держава та Полтавська ОДА нам допоможуть із фінансуванням. — пояснив заступник міського голови з питань УЖКГ, — Після цього будемо говорити про кошти. Є перемовини із міжнародними організаціями, які опікуються цими питаннями. Міжнародні донори говорять, що допоможуть, коли буде обласний проект. Раніше були проблеми із техумовами обленерго, але це вже в минулому.



Нагадаємо, що 12 жовтня 2019 року у Полтаві зграя собак покусала 25-річну дівчину. Наступного дня постраждала померла в лікарні.


Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка