Авторизация

Вісті з Полтави - Октябрський трибунал призначив умовний термін винуватцю ДТП, у якій постраждало дві людини


Вісті з Полтави - Октябрський трибунал призначив умовний термін винуватцю ДТП, у якій постраждало дві людини

Фото: pl.npu.gov.ua

У Полтаві на перехресті вулиць Героїв АТО та Федора Матвієнка водій BMW порушив правила дорожнього руху та врізався у ВАЗ — тоді постраждали водій та пасажирка ВАЗу. Суд призначив винуватцю 3 роки умовного покарання.


30 січня Октябрський районний суд Полтави виніс вирок Володимиру Рахлицькому, який за кермом BMW порушив правила дорожнього руху та врізався в автомобіль ВАЗ 2106. Тоді постраждали водій та пасажирка ВАЗу — їх госпіталізували до 1-ї міськлікарні.



26 листопада 2018 року, о 20:30, у Полтаві на перехресті вулиць Героїв АТО та Федора Матвієнка, автомобіль BMW 520 зіткнувся з ВАЗ-2106. Щоб витягти з ВАЗу пасажирку, рятувальники проводили операцію з деблокування. Вона та водій автомобіля отримали травми різного ступеня тяжкості.



Як стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, Володимир Рахлицький порушив правила дорожнього руху — не виконав вимоги дорожнього знаку «Дати дорогу» та не надав перевагу в русі автомобілю ВАЗ 2106.



В результаті аварії водій ВАЗу отримав середнього ступеню тяжкості, а пасажирка — тяжкі тілесні ушкодження.










Фото: Андрій Кукіб

У судовому засіданні обвинувачений провину визнав повністю та підтвердив вищезгадані обставини. Позов потерпілих щодо матеріальних збитків визнав повністю, а щодо моральних — частково.



Суддя Олександр Струков визнав Володимира Рахалицького винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження потерпілому (ч. 2 ст. 286 КК України) та призначив йому покарання — 3 роки ув’язнення, без позбавлення права керувати транспортними засобами. Але від відбування покарання засудженого звільнили з іспитовим строком — 2 роки.



Суд також зобов’язав засудженого відшкодувати матеріальну шкоду потерпілій пасажирці — 15 695 грн, та моральну шкоду — 120 000 грн. Водію ВАЗу засуджений має відшкодувати матеріальну шкоду — 803 грн. та моральну — 40 000 грн.



Нагадаємо, що 19 липня 2019 року Київський райсуд Полтави призначив умовне покарання водію, який в центрі міста на нерегульованому пішохідному переході збив чотирьох людей, серед яких дві дитини.


Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка