Авторизация

Вісті з Полтави - Громадські слухання — гарна можливість для відкритого діалогу між газовидобувними компаніями та громадою


Вісті з Полтави - Громадські слухання — гарна можливість для відкритого діалогу між газовидобувними компаніями та громадою

У Мачухівській ОТГ відбулися громадські слухання щодо планованої діяльності компанії ДТЕК Нафтогаз. Під час зустрічі громадськість вносила пропозиції та обговорювала, якою бачить майбутню співпрацю з компанією.


У Мачухівській ОТГ точно знають, що громадські слухання — гарна можливість для відкритого діалогу між газовидобувними компаніями та громадою. Під час чергового обговорення планованої діяльності місцеві жителі вносили свої пропозиції та висловлювали думки щодо роботи компанії на їхній території.



— Сьогодні провели громадські слухання щодо планованої діяльності ПрАТ «Нафтогазвидобування» (виробничий актив ДТЕК Нафтогаз — ред.). Зокрема, буріння свердловин № 57 і № 59. Слухання вважаються такими, що відбулися. Громадськість жваво долучалася: надавали зауваження і пропозиції, — розповідає начальник відділу оцінки впливу на довкілля, моніторингу та зв’язків з громадськістю Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОДА Ірина Корнюшкіна.




Громадські слухання проходили у приміщенні Мачухівського будинку культури

Перед початком обговорення представники компанії розповіли про основні досягнення у плані співпраці з Мачухівською ОТГ. А також описали плановану діяльність щодо буріння двох свердловин.



На кожне питання від учасників слухань була надана кваліфікована відповідь представника компанії. Місцеві жителі впевнені, компанія відкрита до спілкування та співпраці з громадою.



— Люди зацікавлені, щоб діяльність підприємства проходила в межах чинного законодавства і не було ніяких шкідливих наслідків для екології. Ми вже співпрацюємо не один рік, знаходимо спільну мову, — зазначає депутат Мачухівської сільської ради Ірина Власюк.



— Мешканці попрохали допомогти в ремонті доріг до села, і вони дійсно пішли нам на зустріч. У Мачухівській ОТГ організовано вивіз сміття. Це теж завдяки цій співпраці. ПрАТ «Нафтогазвидобування» придбало сміттєвоз і трактор. Тепер чисто, вивозиться сміття, — відмічає місцевий житель Анатолій Оксенюк.




Жителі Мачухівської ОТГ ставили питання про плановану діяльність компанії

Як розповідає голова Мачухівської ОТГ Валерій Білокінь, досвід минулих років продемонстрував партнерську налаштованість компанії ДТЕК Нафтогаз. У планах громади реалізація низки проєктів. Вони впевнені, завдяки співпраці з газовидобувними компаніями розвиток сільських територій стане реальністю.



— Ми дуже задоволені, що є компанія, яка підставляє нам плече у вирішенні соціальних питань громади. Немає сумнівів, що цього року ми спрацюємо на вищому рівні, — додає Валерій Білокінь.



Довідково:



ДТЕК Нафтогаз — найбільша приватна газовидобувна компанія в Україні. 2019-го року видобуто 1,66 млрд кубометрів природного газу, що є історичним рекордом серед приватних газовидобувних компаній у галузі. З 2013 року ДТЕК Нафтогаз збільшив видобуток газу більш ніж у 3 рази, продемонструвавши стрімку динаміку розвитку у газовидобувному секторі країни.


Рена ДАРСАНІЯ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка