Авторизация

Вісті з Полтави - Активістів Коломацької ОТГрам знову «нагодували обіцянками» у Полтавській ОДА


Вісті з Полтави - Активістів Коломацької ОТГрам знову «нагодували обіцянками» у Полтавській ОДА

Зустріч не принесла бажаного для Коломацької ОТГ результату

Зустріч жителів громади з першим заступником голови ОДА Дмитром Луніним не принесла результату. Люди висловилися проти приєднання Коломацької ОТГ до Новоселівки, але не почули від чиновника нічого нового.


Після перекриття траси М03 Київ — Харків 15 січня голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов запросив ініціативну групу протестувальників для обговорення ситуації, що склалася навколо Коломацької ОТГ. Однак на зустріч з представниками громади очільник області не прийшов. Замість нього з активістами спілкувався перший заступник голови ОДА Дмитро Лунін.



Мешканці Коломацької ОТГ наголошували на принципі добровільності, який є ключовим у формуванні громад. Жителі Коломацької, Василівської, Старицківської та Степненської сільрад бачать своє майбутнє разом в єдиній громаді. Приєднання до Новоселівки (а Старицьківської сільради — до Машівської ОТГ) — неприпустиме.



Натомість Дмитро Лунін наводив ті самі аргументи, якими користувався очільник області тиждень тому під час зустрічі з делегацією Коломацької ОТГ. Тобто факт спроможності громади та думку голів чотирьох сільрад у ОДА проігнорували. Крім того, Дмитро Лунін звинуватив учасників перекриття траси у незаконних діях.




Дмитро Лунін

Представники ОТГ розповіли про успіхи, які досягла громада лише за рік існування з об’єднаним бюджетом: розбудова комунального підприємства, ремонти шкіл та будинків культури, запуск комунального транспорту. Також нагадали про те, що при формуванні громад думка людей повинна бути на першому місці.



Голова Коломацької ОТГ Євген Почечун наголосив на тому, що на зборах у Коломацькому, Василівці та Степному жителі одноголосно підтримали формат з чотирьох сільрад і відмовились від приєднання до Новоселівки.




Євген Почечун (в центрі)

— Емоції у людей дуже великі. Вони не допустять, щоб їх проігнорували. Хочеться, щоб ОДА дослухалася до думки людей і залишила у Перспективному плані Коломацьку ОТГ у тому форматі, який погодили у Мінрегіоні у грудні 2019 року: у складі чотирьох сільрад, — підкреслив Євген Почечун.



Представники громади залишилися незадоволені результатами зустрічі, адже знову почули лише обіцянки.



— Зустріч пройшла зовсім не у тому форматі на який ми сподівались. Голова так і не знайшов часу нас вислухати. Погано, що людей не чують. Але перш за все, ми заявили про свою думку. Ми не здамося. Наша громада бачить себе лише у форматі: Степне, Василівка, Старицьківка, Коломацьке. Інший варіант неприпустимий, — зауважила жителька Коломацького Антоніна Опошняна.







Представники Коломацької ОТГ

Очільник Коломацької ОТГ запевнив, що громада буде відстоювати своє законне право вирішувати власну долю.



— Чіткої відповіді ми не отримали. Тож не готовий сказати, що ця зустріч була ефективною. Усі звернення, протоколи про зібрання людей з підписами ми направимо до Києва в Адміністрацію президента у Кабінет міністрів, Верховну Раду та Міністерство регіонального розвитку, — зазначив Євген Почечун.


Пресслужба Коломацької ОТГ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка