Авторизация

Вісті з Полтави - У Обознівському НВК Глобинського району за підтримки агрофірми «Полтавазернопродукт» діти вивчають перспективні агропрофесії


Вісті з Полтави - У Обознівському НВК Глобинського району за підтримки агрофірми «Полтавазернопродукт» діти вивчають перспективні агропрофесії

«Полтавазернопродукт» агропромхолдингу «Астарта-Київ» ініціював проєкт для школярів Обознівки, щоб зацікавити їх сучасною агросферою та допомогти визначитися з майбутньою професією.


У проєкті беруть участь п’ять районів Полтавщини: Семенівський, Глобинський, Козельщинський, Шишацький та Гадяцький.



Навчання проходить у гуртках-факультативах для учнів 6-10 класів. Діти вивчають аграрні технології в теорії та на практиці. Особливу увагу приділяють енергозбереженню й екологічності.



Днями в межах проєкту в Обознівському НВК відбулася інтерактивна гра для учнів 9-11 класів. Діти розповідали про походження сільськогосподарських культур і звичних продуктів, аналізували, як змінювалося обладнання та знаряддя праці в аграрній галузі.




Обознівський НВК

— Працювали в командах, доповіді готували на теми, які найбільше цікавлять. Під час уроку дізналися чимало нового про продукти, які вживаємо щодня, — розповідає одинадцятикласниця Дар’я Павловська.



Ведуча інтерактивного заходу, учитель біології та хімії Юлія Четверова наголошує, що одна з цілей цього заняття — розібратися, як вирощують та переробляють різні рослинні культури.




Вчитель біології та хімії, ведуча заходу Юлія Четверова




У межах проєкту тут працює гурток «Дивосвіт», де учні 6-11 класів вивчають аграрні технології. Практичні заняття проходять у невеличкій теплиці, яку влітку спеціально для цього побудували за підтримки «Полтавазернопродукт». У теплиці школярі вирощують огірки, цибулю, часник і зелень, а врожай віддають до їдальні.



Учителі наголошують: подібний підхід дієвий та ефективний для кращої обізнаності в аграрній сфері. Учні спостерігають за результатом власної праці та бачать агросферу із середини.



Заступник директора з навчально-виховної роботи Обознівського НВК Майя Сидоренко розповідає, що заклад працює із агропромхолдингом «Астарта-Київ» досить давно і спільно реалізували кілька проєктів.




Підготовка до виступу


Під час доповіді

— Компанія допомагає нам щороку, починаючи від винагород обдарованим учням і закінчуючи продуктами для їдальні, — зауважує вона.



Заступник гендиректора з соціальних питань «Полтавазернопродукт» Альона Словцова пояснює, що хочуть надихнути дітей обирати агропрофесії і дати їм зрозуміти цінність цієї галузі:




Учасники інтерактивної гри


Під час заняття

— Ми показуємо величезний аграрний світ. І хочемо, щоб школярі відкрили його для себе і присвятили йому своє майбутнє.



Довідка: компанія «Полтавазернопродукт» — один з виробничих підрозділів агропромхолдингу «Астарта-Київ», який займається вирощуванням зернових культур, цукрового буряка та виробництвом молока. Працює підприємство на територіях Глобинського та Семенівського районів Полтавської області.


ГО «Полтавщина Аграрна»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?