Авторизация

Вісті з Полтави - Після отруєння відвідувачів і виявлений сальмонельоз у працівниць, відновило роботу кафе «Полтавські страви»


Вісті з Полтави - Після отруєння відвідувачів і виявлений сальмонельоз у працівниць, відновило роботу кафе «Полтавські страви»

Кафе-пекарня «Полтавські страви» на вул. Симона Петлюри, 2

На 10 днів закрили кафе-пекарню «Полтавські страви» по вул. Симона Петлюри, 2 в Полтаві. Спершу троє полтавців повідомили про отруєння стравами з цього закладу.


Люди захворіли на гострий гастроентероколіт. Це захворювання, при якому виникає запалення в шлунку, товстому і тонкому кишківнику. Одним зі збудників є сальмонела.



27 грудня Держпродспоживслужба провела в «Полтавських стравах» позапланову перевірку.



— При проведенні досліджень у двох працівників закладу виявили сальмонельоз. Їх відсторонили від роботи до отримання негативних результатів, — повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби Полтавської області.



Власницю закладу Світлану Коломієць зобов’язали усунути всі порушення й оштрафували на 25 тис. грн. Всі страви, які були в кафе «Полтавські страви» в день перевірки, знищили.



— Це без коментарів, інформація конфіденційна, — відповіла спочатку Світлана Коломієць, але через кілька хвилин передзвонила в редакцію. — Із підозрою на сальмонельоз двох наших працівниць-мийниць посуду, поклали в лікарню. П’ять днів вони були на обстеженні, здали всі аналізи. Сальмонела не підтвердилася і їх виписали. Помилково зробили аналізи. Заклад знову працює, хоч на 10 днів нас закрили. Ми самі переживали. Тепер заклад відновив свою роботу. За час закриття ми замінили обладнання й оті розповіді — неправда. Працівниці повернулися. Всі на роботі, тільки одна у декретній відпустці. Я можу поручитися за всіх своїх працівниць. У нас є документи про те, що всі здорові. Я не розумію, що це відбувається. Мене взагалі не було в місті, коли все сталося.



Світлана Коломієць не відповіла на запитання про отруєння трьох людей після харчування продуктами з її закладу.



— Та перевірка була організована по дзвінку. Наші відвідувачі нам телефонують і дякують. Штраф 25 тисяч гривень ми сплатили. 13 січня ми знову почали працювати, — додала на це Світлана Коломієць.






Рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів редакція отримала від Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.



— Фахівці Полтавського міського управління Держпродспоживслужби вилучили та знищили всі харчові продукти, які знаходились в закладі громадського харчування «Полтавські страви» та могли контактувати з продуктами, обладнанням та персоналом, — повідомив Головний державний ветінспектор Полтавської області Геннадій Пікуль. — Також направлено повідомлення до Полтавського відділу поліції та органів місцевого самоврядування щодо зареєстрованих випадків захворювання на гострий гастроентероколіт, пов’язані із діяльністю закладу громадського харчування «Полтавські страви».



Сальмонельоз — гостре кишкове захворювання, яке виникає при споживанні продуктів, заражених мікроорганізмами з роду «сальмонела». Порушення режиму обробки продуктів — найчастіша причина харчових сальмонельозів. Можливе також зараження від людини-носія сальмонел.



Заразитися сальмонельозом можна через харчі, воду, а також від людини-носія. Бактеріоносійство може тривати багато місяців і навіть років. У таких людей нема симптомів. При захворюванні спочатку з’являється загальна слабкість, ломота в тілі та нудота. Згодом приєднуються блювання, біль у животі, запаморочення та діарея.


Олена ЛУЦЕНКО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?