Авторизация

Вісті з Полтави - Олександр Шамота: Полтава — місто для удобного життя і відпочинку(експертна думка)


Вісті з Полтави - Олександр Шамота: Полтава — місто для удобного життя і відпочинку(експертна думка)

Упродовж останніх кількох місяців одразу кілька відомих рейтингів визнало Полтаву кращим містом для туризму та відпочинку. Секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота говорить, це результати спільної роботи влади міста та підприємців. Загальними зусиллями намагаються зробити відпочинок для гостей міста цікавим, комфортним та пізнавальним.


Ведучий національного теле-проєкту «Орел і решка» Євген Синельніков відвідав Полтаву зі зйомками нової передачі — «Вдома краще», у якій порівнює українські міста між собою та з містами, які бачив під час кругосвітньої подорожі. Обійшовши більшість визначних місць міста, Євген Синельніков назвав Полтаву одним із кращих міст для відпочинку. Втім відзначив — самі полтавці не дуже патріотично налаштовані до свого міста.






— Найбільше здивувало те, що полтавці соромляться свого міста замість того, щоби ним пишатись. А пишатись є чим! Красиве, доглянуте місто, яке має багато цікавих історичних місць. Так, воно тихе, але ж у цьому його «фішка». Це місто якраз для того, щоб спокійно пройтися пішохідною вулицею, випити кави, або взяти книгу і почитати її в парку. Розслабитись від міської метушні. Полтавці, поки ви не полюбите своє місто, ну як мені, туристу, його полюбити?






Секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота говорить, розуміє, чому полтавці часто невдоволені своїм містом, але бачить шляхи розв’язання цих проблем.



— Місто цілеспрямовано вбивалося понад 10 років. Зруйновані комунальні підприємства, відповідно занедбані окремі парки та сквери. Не додає привабливості і обмаль комунального громадського транспорту. Сьогодні всі ці проблеми на стадії вирішення. Відновлено КП «Декоративні культури», закуповуються нові автобуси та тролейбуси. Одномоментно вирішити проблеми, які накопичувалися десятиліття неможливо, але ми докладаємо всіх зусиль, щоб це зробити. Але й полтавцям іноді варто подивитись на своє місто під іншим кутом зору, з точки зору туриста. Нам дійсно є за що любити своє місто, є чим пишатися і є що рекламувати гостям міста, — зауважив Олександр Шамота.


Пресслужба Соціал-демократичної партії (СДП)

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка