Авторизация

Вісті з Полтави - У прокуратурі Полтавської області відбувся брифінг першого защитника прокурора Андрія Глушка


Вісті з Полтави - У прокуратурі Полтавської області відбувся брифінг першого защитника прокурора Андрія Глушка

Заступник прокурора Полтавської області Андрій Глушко

Під час брифінгу перший заступник прокурора Полтавщини розповів про результати роботи за 2019 рік


24 грудня в прокуратурі Полтавської області відбувся брифінг першого заступника прокурора Полтавської області з питань представництва інтересів держави в суді та організації діяльності у сфері запобігання та протидії адміністративній корупції Андрія Глушка.



Під час брифінгу Андрій Глушко розповів, що одним із досягнень у напрямку організації діяльності у сфері запобігання та протидії адміністративній корупції є рішення Господарського суду Полтавської області від 6 листопада, стосовно ТОВ «Старнайт». Суд задовольнив в повному обсязі позов прокурора та зобов’язав ТОВ «Старнайт» знести прибудову до будинку колишнього дворянського зібрання.



Андрій Глушко зазначив, що також за позовом прокуратури державі повернули майнові комплекси Пирятинського комбінату хлібопродуктів загальною вартістю 166 млн грн. Також за позовом прокуратури визнано незаконним відчуження у приватну власність майнових комплексів філії ПАТ «Державна продовольча зернова корпорація України» — Кобеляцький комбінат хлібопродуктів, вартістю 53 млн грн та Лубенський насінневообробний завод, вартістю 163 млн грн.



Щодо напрямку нагляду за ДБР, то Андрій Глушко відзначив, що завдяки прокуратурі притягнуто до відповідальності кременчуцьких патрульних, які вимагали та отримали хабар. Нагадаємо, що патрульні вимагали та отримали неправомірну вигоду в розмірі 5 тис. грн за непритягнення особи до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння).






За словами Андрія Глушка, до суду вже направлено обвинувальний акт стосовно чотирьох патрульних, які побили та пограбували місцевого мешканця. Також передано обвинувальний акт до суду стосовно нетверезого правоохоронця, який в Опішні кинув бойову гранату у літню жінку.



Щодо нагляду за СБУ, то перший заступник прокурора повідомив, що на стадії завершення перебуває кримінальне провадження стосовно виготовлення та продажу підробленого медобладнання на території України, загальною вартістю 8 млн грн. Нагадаємо, що на Полтавщині підприємець поставив у лікарні контрафактних стерилізаторів на 8 млн грн. За словами Андрія Глушка, підприємцю вже повідомлено про підозру і найближчим часом провадження буде скероване до суду.


Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка