Авторизация

Вісті з Полтави - Учасник замісної терапії вдарив ножем знайомого, який заборгував 200 гривень


Вісті з Полтави - Учасник замісної терапії вдарив ножем знайомого, який заборгував 200 гривень

48-річний Дмитро Ковтун

У Полтаві чоловік отримав умовне покарання за те, що під час сварки вдарив ножем у живіт знайомого, якому заборгував 200 грн


6 грудня Київський районний суд Полтави виніс вирок Дмитру Ковтуну, який вдарив ножем свого знайомого через те, що той вимагав повернути борг 200 грн. Суддя Ольга Логвінова призначила зловмиснику 5 років умовного покарання.



25 травня двоє раніше судимих чоловіків посварилися через борг у 200 грн. Під час сварки 48-річний боржник вдарив знайомого ножем у живіт, втік з місця злочину та намагався переховуватися від правоохоронців. За декілька годин поліція затримала нападника, а 35-річного потерпілого швидка доставила до лікарні — його прооперували.



Відповідно до Єдиного державного реєстру судових рішень, 48-річний Дмитро Ковтун ішов по вулиці Скороводи до Полтавського обласного наркологічного диспансеру, щоб відвідати програму замісної наркотерапії. По іншій стороні вулиці разом ще з двома особами йшов його знайомий 35-річний Павло Кривошликов. Дмитро Ковтун заборгував Кривошликову 200 грн.



Коли Кривошликов помітив обвинуваченого, то голосно крикнув йому: «Іди сюди». Обвинувачений підійшов до потерпілого та вони почали сваритися. Під час сварки Ковутн вдарив ножем Кривошликова, після чого втік.



Обвинувачений Ковтун свою провину визнав повністю та вибачився перед потерпілим. В суді розповів, що Кривошликов почав вимагати в нього гроші, а він пообіцяв повернути пізніше. Але, за словами Ковтуна, Кривошликов не заспокоївся і почав бити його кулаком по голові. Після третього удару він присів на коліно, дістав ніж та вдарив нападника, але лише для того, щоб захистити себе.



Потерпілий Кривошликов в суді пояснив, що він повертався зі знайомими з Полтавського обласного наркологічного диспансеру та побачив Дмитра Ковтуна, який заборгував йому гроші. Під час розмови він один раз вдарив його долонею по обличчю, а у відповідь отримав удар ножем.



Свідки в суді пояснили, що бачили як потерпілий три рази вдарив обвинуваченого. Потім, через декілька секунд, один зі свідків побачив, що потерпілий Кривошликов тримався за бік живота та хитався, а боржник тримав у руках розкладний ніж.



Вирок суду



Під час винесення вироку суддя Ольга Логвінова врахувала всі вищезгадані обставини. Також до уваги взяли і особу обвинуваченого, який має 10 судимостей. Обставини, які пом’якшують покарання — щиросердне зізнання, активне сприяння розкриттю злочину, наявність тяжких хвороб, які потребують постійного лікування, а також вчинення злочину під впливом сильного душевного хвилювання, викликаного неправомірними діями потерпілого.



Обставина, яка обтяжує — рецидив злочину.



Суд визнав винним Дмитра Ковтуна в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень (ч.1 ст. 121 КК України), призначив йому 5 років ув’язнення та звільнив від відбування покарання, якщо він протягом 3 років не вчинить нового злочину.



Нагадаємо, що 19 липня суд виніс вирок студенту, який у тролейбусі вдарив чоловіка ножем — йому призначили 3 роки умовно.


Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка