Авторизация

Вісті з Полтави - У школах і садках Решетилівщини вмикають опалення


Вісті з Полтави - У школах і садках Решетилівщини вмикають опалення

У навчальних закладах Решетилівського району з 5 грудня триває підключення опалення. 10-11 грудня ще мають ввімкнути тепло в Шевченківській і Сухорабівській школі та в Глибокобалківському навчально-виховному комплексі.


До початку грудня без тепла залишались 9 дитсадків, 11 шкіл і 8 навчально-виховних комплексів Решетилівського району, бо районний відділ освіти заборгував 2 млн грн за опалення. Ще 800 тис. грн штрафу — пеня за невчасну оплату. Через це школярів у листопаді відправляли на вимушені канікули, дитсадки позакривали.



6 грудня голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Біленький перерахував на Решетилівський відділ освіти 200 тис грн. своїх грошей. Таку ж суму дав на погашення боргу нардеп Олег Кулініч.



— Поки що не всі школи і дитсадки з теплом, але процес запуску іде повним ходом, написав 9 грудня на своїй сторінці у соцмережі Facebook нардеп Олег Кулініч. — Ця проблема виникла через фінансову заборгованість перед двома компаніями — «Полтавагаз» (800 тис. грн) та «Екотехноінвест» (2,2 млн. грн). Через це школи і дитсадки району до початку грудня все ще залишались без опалення. У ситуації, коли фінанси на закриття заборгованості перед «Полтавагазом» треба було шукати терміново, домовився з керівником компанії про реструктуризацію боргу. 400 тис грн. з усієї суми треба було віднайти до кінця року, тож прийняв рішення погасити половину цієї суми перед компанією власними коштами. Що стосується боргів відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Решетилівської РДА перед іншою компанією — «Екотехноінвест», то наразі з загальної суми боргу в декілька етапів проведено розрахунки на 1, 65 млн грн. Це фінансування сукупно забезпечили районна рада разом з сільськими радами. Остачу боргу погасять до кінця року. Досі не розумію і ніколи не зрозумію безвідповідальності чиновників, яка може породити такі ситуації.



400 тис грн коштів, які перерахували Біленький і Кулініч, пустили на погашення пені, повідомляє Решетилівська РДА. Залишок боргу зібрали з районного і сільських бюджетів.



Ще до кінця року необхідно погасити 390 тис грн.



У п’ятницю опалення дали в дитсадок у Покровському, школи і садки Піщаного, Демидівки, Малого Бакая, Шевченкового, Калеників. У понеділок-вівторок триває підключення інших закладів.



Нагадаємо, що до початку грудня не було централізованого опалення в 27 навчальних закладах Решетилівського району. Деякі заклади закрились — це в основному дитсадки. Де могли, опалювали дровами. Деякі заклади гріли класи обігрівачами і проводили навчання в дві зміни. Наприклад, у Покровському дитсадок на 97 дітей не працював понад місяць, а школу на 300 учнів опалювали дровами.



15 листопада на дві години жителі Решетилівського району перекривали трасу Київ-Харків і вимагали пустити опалення у закладах освіти.


Олена ЛУЦЕНКО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?