Авторизация

Вісті з Полтави - 300 тисяч на розробку проекту: в будівлі Полтавської облради планують відремонтувати вхід


Вісті з Полтави - 300 тисяч на розробку проекту: в будівлі Полтавської облради планують відремонтувати вхід

Департамент будівництва ПОДА за 300 тисяч гривень замовив проект капітального ремонту вхідної групи адмінбудівлі й не уточнює, що саме заплановано зробити


2 грудня Департамент будівництва Полтавської ОДА зробив цікаве замовлення — «Розроблення проектно-кошторисної документації з отриманням позитивного звіту експертизи по об’єкту: «Капітальний ремонт вхідної групи будівлі Полтавської обласної ради по вул. Соборності, 45 у м. Полтаві».



До замовлення є запитання і ми спробували знайти на них відповіді. Спойлер — у нас не вийшло.



Департамент будівництва містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА уклав прямий договір із ТОВ «Неоінжиніринг» на суму 298 тисяч 816 гривень. За ці кошти до 25 грудня мають виготовити проект. На ProZorro замовник не завантажив договір та додатки до нього, тому спираючись на публічні джерела неможливо сказати, який саме об’єм ремонту запланований.




З документації — лише електронний цифровий підпис замовника

Департамент будівництва «відморозився»



Юристи Департаменту, які вказані контактними особами у закупівлі, пояснили, що технічними питаннями не володіють і порадили звернутися до спеціалістів. У приймальні Департаменту будівництва вислухали наші запитання, але за тиждень в.о директора Олександр Слободян на зв’язок так і не вийшов.



Ми звернулися за допомогою до заступника начальника Департаменту Ірини Особік. Головний архітектор області пояснила, що проект «вхідної групи» їм не показували і що будуть реконструювати — не зрозуміло.



У прес-службі голови ОДА про подібну закупівлю не чули, але пообіцяли розібратися. Втім, за тиждень так і не розібралися.



Що таке «вхідна група будівлі» і де вона?



Вхідною групою можуть бути як тільки двері, так і вхід разом зі східцями, пандусами, турнікетами. Це може бути заміна як чотирьох входів, так і лише одного.



На проект ремонту входу хочуть витратити 300 тисяч гривень. Де він? Про це публічно не кажуть, тому скористаємося тим, що є під рукою — логікою.



В будівлю Полтавської облради є різні входи: до сесійної зали зі сторони вул. Сінної, до їдальні, центральний вхід з вул. Соборності, з боку вул. Дмитра Коряка і вхід для з внутрішнього двору.







Вхід до сесійної зали з вул. Сінної








Центральний вхід з вул. Соборності





Вхід до адмінбудівлі з вул. Дмитра Коряка

300 тисяч на один проект — насторожують. Якщо опустити всі корупційні натяки, то залишиться запитання — чи буде зараз доцільно витрачати мільйони гривень на новий вхід? Якщо проект коштує 300 тисяч, то роботи обійдуться мінімум в декілька мільйонів гривень. І що не так з існуючими входами? Вони облаштовані пандусами й плитка на них не відвалюється. Сподіваємося, що після виходу статті, відповіді на ці запитання знайдуться.



Також дивно, що про будівництво на яке з бюджету з часом виділять декілька мільйонів гривень, ніхто не знає. Доцільність такого проекту мали б обговорювати на депутатських комісіях облради. Все ж таки їх «дім» оновлюють. Втім, може знову повторитися історія з ремонтом сесійної зали облради, який обійшовся бюджету як мінімум у 46 мільйонів гривень. Реагуючи на невдоволення вартістю робіт, деякі депутати починали перевзуватися та критикувати ремонт, фінансування якого самі і погодили.



Нагадаємо, що голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов, після вступу на посаду прибрав «блок-пост» під своїм кабінетом, який влаштував його попередник Валерій Головко.


Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка