Авторизация

Вісті з Полтави - «Укрнафтобуріння» освоїло газоконденсатну свердловину № 48


Вісті з Полтави - «Укрнафтобуріння» освоїло газоконденсатну свердловину № 48

ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» освоїло свердловину № 48. У процесі випробування горизонту В-22 отримано комерційний приплив газу та конденсату, початковий добовий дебіт природного газу становив 200 тисяч кубометрів, а конденсату — 20 тисяч кубометрів.


Свердловина пробурена за допомогою бурового верстата Уралмаш 4Е, оснащеного триплексною насосною групою і сучасною системою очищення. Її глибина сягає 4850 м. Генеральним підрядником спорудження свердловини стало ТОВ «Бурова компанія Укрбурсервіс». У процесі буріння та кріплення залучено продукцію й послуги низки зарубіжних компаній: Voestalpine Tubulars GmbH & Co KG, Smith Bits, Weatherford, LGH Inc.



Уперше на родовищі розкриття продуктивного горизонту відбувалося на мінімальній щільності бурового розчину, що забезпечило низьку репресію на колектор. Продуктивний горизонт закріплювався фільтром без цементування, що дозволило уникнути негативного впливу на пласт-колектор.



— Ми продовжуємо реалізовувати бурову програму, передбачену на 2019 рік, і найближчим часом плануємо освоїти ще одну свердловину. Завдяки інтенсивній програмі буріння з використанням нових технологій і залученням професіоналів міжнародного рівня, ми очікуємо, що видобуток за результатами 2019 року перевищить показник минулого року щонайменше на 30%, — зазначив голова правління ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» Михайло Бакуненко.



Довідково:



ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» — одна з найбільших приватних газовидобувних компаній в Україні. Із 2010 року розробляє Сахалінське нафтогазоконденсатне родовище в Краснокутському районі Харківської області.



Основні напрями діяльності компанії — видобуток природного газу, газового конденсату та нафти. Компанія експлуатує 30 газоконденсатних та нафтогазових свердловин. У межах договорів про спільну діяльність додатково експлуатує 10 газоконденсатних свердловин. Обсяг видобутку газу «Укрнафтобуріння» у 2018 році становив 533 млн м³, нафти і конденсату — 72 тис. т.


Рена ДАРСАНІЯ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?